sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Misandria elvețiană

Ai crede că țara europeană care a legiferat votul universal abia în 1971 și care e singura țară din Europa care permite cetățenilor săi să poarte arme pentru a se apăra, e totuși ceva mai sănătoasă la cap, mai puțin tixită de comuniști și marxiști pe față și mai puțin misandrică în ceea ce privește instanțele de divorț și legislația în general.
Recunosc că eu așa am fost tentat să cred, deși nu m-așteptam la minuni ci doar la o fărâmă suplimentară de creier din partea celor care conduc țara cantoanelor prin comparație cu restul Europei care e deja profund scufundată în căcat marxism.
Însă, așa cum se-ntâmplă de cele mai multe ori când judeci după percepție, m-am înșelat.
Elveția e foarte comparabilă cu matriarhatul suedez iar ținuturi cucerite bine de marxismul cultural precum UK sau Franța, par adevărate raiuri prin comparație cu ce se-ntâmplă în Elveția în ceea ce privește misandria din legislație și din practica judiciară.

Vă propun un documentar realizat de televiziuna Россиа2 (Rusia 2) despre practicile anti-masculine din jurisprudența familială helvetă, precum și despre faptul că în Elveția feminizdele nici măcar nu se ascund cu faptul că promovează marxism-leninismul și își asumă deschis identitatea de gunoaie comuniste.
Documentarul are 24 de minute, interviurile sunt dublate în limba rusă și conține implicit subtitrare în limba română. Subtitrarea e 98% bună (am mâncat vreo două litere și am trântit o exprimare cam anapoda) dar, având în vedere condițiile în care am făcut-o, sunt mulțumit de ea și, evident, invit pe cei mai competenți decât mine să facă una mai bună.
Dacă din varii motive nu puteți vedea filmulețul inclus din vimeo.com, l-am pus într-o variantă în două părți pe youtube. Pe youtube, partea I o găsiți aici și partea a II-a o găsiți aici.
Vizionare plăcută.


Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

4 comentarii:

 1. De-a dreptul incredibil. Pana si Elvetia a ajuns sa adopte astfel de politici. Eu totusi, ma mir cum de astfel de tari ca Suedia sau Elvetia pot sa treaca neobservate in aceasta privinta.

  Daca treaba cu plangerile la CEDO e adevarata, pai ce rol mai are aceasta institutie daca nu apara drepturile fundamentale ale omului si face discriminare de sex? Este incredibil!

  Nu am nimic cu femeile in general, insa astfel de atitudini nu fac altceva decat sa invrajbeasca oamenii. Mie mi se pare o ipocrizie, te astepti sa primesti drepturi in timp ce limitezi drepturile altora, cum ramane cu deviza aceea "libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt"? Sper sa nu ajungem si noi in aceasi situatie...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu e incredibil, era de asteptat. Calul troian era deja in cetate. Doar usa lui a stat mai mult timp intepenita.

  Revolutia sovietica, de la care apropo anul asta s'au implinit in tacere 95 ani, a adus cu sine printre altele egalitatea sexelor. Cred ca egalitatea comunista a femeii cu barbatul a fost mai justa decat "egalitatea" din asa-zisele democratii occidentale.

  In modul de actiune al feministelor gasim aceleasi stereotipuri practicate si de alte miscari anti-discriminare, anti-defaimare s.a.m.d. Se porneste de la principiul ca grupul tinta este rau prin definitie, iar actiunea lor este justa pentru ca lupta impotriva unui rau. Aceeasi tehnica peste tot, oare in spatele ei nu sunt aceleasi interese, oricare ar fi acelea?

  De asta m-as feri sa raspund cu aceeasi moneda acestei propagande femenofasciste sau comfeministe, daca preferati termenul asta. O voi face insa nu fata de cauza fenomenului, ci fata de efectele sale.

  Am avut "privilegiul" de a fi etichetat precum unii dintre cei din film, inainte de a fi fost prea tarziu si inainte de a-mi pune ca prostul lantul de gat. Acum pot vorbi prin prisma omului care s'a vaccinat inainte de a lua virusul letal.

  Oare ce s'ar intampla intr'o zi in care barbatii isi vor continua linistiti existenta, band bere, jucand fotbal si orice altceva si ignorand complet femeile in alte relatii decat strict sociale sau profesionale? Cand vor adopta unul sau mai multi caini sau pisici si vor trai linistiti pana la adanci batraneti in casa lor, din care nu-i vor mai da afara niste 3,14-zde pe motiv ca asa vor ele? La urma urmei Isaac Newton sau Nicola Tesla n'au avut nevoie de femei pentru a descoperi gravitatia sau electricitatea si nici cand nu erau ocupati cu inventiile nu au avut nevoie de ele.

  Daca stam bine sa ne gandim, ne pierdem in total ani din viata cu niste ritualuri de imperechere de-a dreptul dezgustatoare, ca sa-l citez pe Q din Star Trek. Si pentru ce? Ca sa sfarsim batrani si bolnavi, singuri, pe drumuri si despartiti de proprii copii de o lege care protejeaza intotdeauna femeia?

  Daca le-am ignora complet si am pune ratiunea in fata instinctelor? Atunci femeile vor fi cu adevarat egale cu noi, dar nimanui nu-i va mai pasa. Sau incercati-va norocul, indragostiti-va, puneti-va lantul si riscati sa aveti tovarasi de suferinta pe ala cu rulota lui.

  Va salut cu respect si voi incheia tot cu un citat, de Stephen King, adaptat la context: "In general, dragostea e o iluzie, mici jocuri pe care oamenii le joaca unii cu altii pentru a-si duce zilele fara sa strige prea mult". Game over. Sa ramana cu feminismul, jucaria lor teribila.

  RăspundețiȘtergere
 3. mi-e antipatic Piturca, dar prea l-au jumulit la Judecatoria Buftea...

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails