luni, 5 noiembrie 2012

Să susținem un proiect!

Orașul meu de baștină, Bârladul, e unul dintre cele două orașe ale României (alături de Baia Mare) care au dat (și dau) în fiecare an performeri internaționali ai Olimpiadei Internaționale de Astronomie.
Mulțumită elevilor bârlădeni și băimăreni, România domină aproape autoritar topurile europene pe națiuni la această disciplină iar la nivel mondial „discută” de la egal la egal cu națiuni puternice care au și de unde alege și fondurile exponențial mai mari - și-aici mă refer la China și Rusia.
Am mai amintit de performanțele bârlădenilor la „internaționala de astronomie” asta în ciuda faptului că Ministerul Educației nu catadcsise să le dea nici măcar 100 de euro de avion. În fine, astea-s de domeniul trecutului.
Ce-i important acum, este că „obiectul muncii” - adică Observatorul Astronomic de la Bârlad are nevoie de modernizări. Modernizările costă mulți bani.
Însă, există cel puțin o companie dispusă să finanțeze proiectul - cu condiția să vadă și că există un pic de susținere.

Ce trebuie să faceți ca să ajutați?

Oamenii de-acolo au depus un proiect detaliat pe platforma „Țara lui Andrei” (link aici). Proiectul a fost deja analizat de compania Petrom și, dacă este votat suficient de masiv - Petrom o să se ocupe de finanțarea modernizării acestui observator astronomic ce va ajuta pe viitor atât la pregătirea următorilor performeri internaționali cât și, de ce nu, la educarea populației generale care va avea disponibil un nou mijloc prin care pot și observa ceea ce ghizii Muzeului „Vasile Pârvan” le spun vizitatorilor despre stele, galaxii și complexitatea Universului în general. Detaliile proiectului le găsiți aici (descărcare fișier format doc).
Așadar, rog pe cei interesați să susțină acest demers să intre pe platforma „Țara lui Andrei”, să-și facă un cont acolo și apoi să acceseze acest link. Mai apoi, efectuați click pe „voteaza-l”. După acest click, căutați din nou proiectul în lista care vă va apărea (numele proiectului este „Modernizarea Observatorului Astronomic Bârlad II”) și bifați căsuța din stânga numelui proiectului.
După aceea, derulați până jos și efectuați clic pe butonul „Voteaza”.

Nu trebuie să donați nimic și nu trebuie să navigați prin site-uri periculoase!
Votând acest proiect (care, realist vorbind, nu vă ia mai mult de 5 minute), contribuiți la dezvoltarea viitoare a unor elevi de-a dreptul străluciți și la creșterea impactului științei într-o zonă în care acesta este, în acest moment, la cote alarmant de mici.

În special cei care locuiesc în (sau sunt din) județele Vaslui, Galați, Bacău, Iași sau Vrancea - gândiți-vă că și elevii din aceste județe vor avea ocazia să-și dezvolte cunoștințele despre Univers folosindu-se tehnologia de la Bârlad.
Recomand tuturor celor care citesc asta să voteze inițiativa oamenilor de la Muzeul „Vasile Pârvan” căci dacă e ceva util pentru care Petrom poate cheltui bani - cu siguranță dezvoltarea științei e cea mai bună direcție.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails