miercuri, 19 decembrie 2012

Ia închideți-mă și pe mine!

Astăzi, la judecătoria sectorului 4 din orașul ăla cu sute de mii de câini vagabonți, șase sectoare și metrou va fi prima înfățișare dintr-un proces cretin prin definiție.
Cine-s părțile combantante? Zenyth Pharmaceuticals și... Automattic Inc. Automattic Inc. e corporația care deține Wordpress! Iar Zenyth Pharmaceuticals e corporația care produci ColonHelp, unul din miliardele de mizerii de produse așa-zis medicale cu zero efect dar preț mare.

Ce-are ColonHelp cu Wordpress-ul? Păi un tip simpatic, pe numele său Ionuț, are un blog și mai simpatic care se numește Insula Îndoielii în care a scris o mulțime de articole documentate între foarte bine și excelent despre cum produsul ColonHelp este despre nimic și cum curăță ceva ce de fapt nu există și că per ansamblu respectivul produs e bun doar de curățat portofelul fraierilor care refuză să se informeze sau sunt prea disperați.

Oricum, ColonHelp nu e singurul produs de care s-a legat Ionuț, sau singura inepție care e crezută de foarte mulți creduli. S-a legat și de revendicările complet nerealiste ale ăstora de fac Aqua Carpatica, a deconstruit cu multă răbdare (poate prea multă) vrăjelile ăstora care au senzația că-i ia mama dracu poimâine pe 21 decembrie, și-așa mai departe.
Oricum, per ansamblu e simpatic blogul său și aruncatul unui ochi pe-acolo măcar o dată la 3 săptămâni cum fac eu e chiar foarte util.

Însă mult mai simpatic e acum căci ăștia de produc Căcat Help au trimis amenințări la adresa ăstuia somându-l să-și șteargă articolele că dacă nu... că dacă nu, nu știu... ceva nasol cică. Detalii la Ionuț pe blog.
Spre cinstea lui Ionuț, nu s-a lăsat intimidat și i-a poftit pe ăștia de la Zenyth să arunce cu niște argumente și niște studii științifice care să-i contrazică documentarea lui.
Cum contraargumente la analiza lui Ionuț nu prea există pentru că produsul ColonHelp chiar e o vrăjeală per ansamblu, alde ColonHelp, a cărui om de PR cred că e absolvent de SNSPA căci altfel nu-mi dau seama cum putea fi atât de slab, au decis să ceară ăstora de la WordPress să zică numele complet al lui Ionuț sau să șteargă blogul.

Surpriză! Wordpress are aceleași reguli ca și Blogger/Blogspot (care e deținut de Google) - nu dăm date ale utilizatorilor și nu ștergem bloguri decât dacă e vorba de infracțiuni informatice grave (warez, viruși, etc.), pornografie cu copii sau genociduri grave... în fine, ați prins ideea.
Supărați, ColonHelp au dat acum în judecată Wordpress-ul ca să-i forțeze în instanță și cer 100 de mii de euro daune de la Ionuț că le-a prejudiciat imaginea.
Bă nene, e ca-n filmele cu proști, jur!

Azi am aflat și eu (mă rog, azi noapte) că chiar se va ajunge la proces. Citiți și articolul din TOTB.ro pentru mai multe detalii.

Ionuț vrea să rămână anonim - e decizia lui. Eu nu sunt anonim. Eu sunt Iulian Lucian Octavian Vâlsan din Bârlad și locuiesc în Cluj Napoca și susțin public toate afirmațiile făcute de Ionuț pe blogul Insula Îndoielii!
Acestea fiind spuse, nu trebuie să dați în judecată Google, mă găsiți direct!
Sincer, acum regret că n-am preluat articolul lui Ionuț chiar din prima zi când l-am citit că poate acum mă dădeau și pe mine în judecată și mă distram un pic și eu. Dar poate nu e timpul pierdut.

E timpul ca adepții cenzurii din România să afle și ei că atunci când încerci să suprimi un mesaj de pe Internet, efectul e exact invers. Probabil că cei ce fabrică produsul ColonHelp n-au citit despre efectul Barbara Streisand.
Evident, blogul lui Ionuț a explodat în termeni de audiență, mai ales după ce s-a apucat de scris și în engleză despre cele întâmplate și după ziua de azi probabil va fi printre cei mai cunoscuți bloggeri din România. Lasă c-așa le trebuie!

Acestea fiind spuse, rog ColonHelp să ia loc la rând că e îmbulzeală mare între cei ce vor să-nchidă bloguri.

Atât.

7 comentarii:

 1. sper sa te inspire pentru articole viitoare:

  http://www.globalpost.com/dispatches/globalpost-blogs/weird-wide-web/sweden-heavy-metal-music-addiction-disability-benefits

  http://www.globalpost.com/dispatches/globalpost-blogs/weird-wide-web/sweden-preschool-children-boys-girls-gender-stereotypes

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe a doua o știu. Din pachetul de măsuri cretine care au dus la școlile de tipul ăla se numără și scremerea întru modificarea limbii suedeze să nu mai aibă gen după modelul limbii maghiare (singura limbă modernă fără gen). Desigur, dacă le spui că n-ai cum să modifici limba suedeză (limbă scandinavă și cu origini indo-europene) după limba maghiară (limbă fino-ungrică cu origini asiatice) îți sar leftiștii în cap că ești ceva oprimator patriarhal. Și aici nu mă refer doar la schimonosenia „hen” ci la chestii mai profunde. Unele televiziuni au încercat să impună modelul - și a ieșit ceva foarte amuzant. Mă rog, e amuzant dacă știi suedeză.

   Cât despre prima știre... încă râd :))
   Când îmi revin din râs poate o să am și un punct de vedere :))).

   Ștergere
 2. Veţi râde (nu cu râs de bucurie), însă nu e nici un fel de problemă pentru poliţie să afle numele şi adresa domnul Ionuţ... fără nici un fel de colaborare cu worpress-ul, numai pe baza IP-ului.

  Mai ales veţi râde (nici de data aceasta un râs de bucurie), dar dacă Ionuţ ajunge în sala de judecată, firma cutare are toate şansele să câştige procesul în măsura în care poate demonstra o pierdere a profiturilor în valoare de suma cerută provocată de scrierile lui Ionuţ, atenţie vă rod, CHIAR DACĂ DOMNUL IONUŢ ARE DREPTATE (nu are importanţă proba verităţii).

  Raspundere civila delictuala: Obligatia unei persoane de a repara prejudiciul cauzat altuia printr-o fapta ilicita extracontractuala sau, dupa caz, prejudiciul pentru care este chemata prin lege sa raspunda. (rubinian com)

  Codul Civil spune aşa:
  "CAPITOLUL IV Răspunderea civilă
  SECŢIUNEA 1 Dispoziţii generale
  Art. 1349 Răspunderea delictuală

  (1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

  (2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

  (3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.

  (4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială."
  (http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-1349-raspunderea-delictuala-dispozitii-generale-raspunderea-civila)

  Cum domnul Ionuţ nu are avocat dacă mastodonţii comercial au... cu siguranţă că vor putea obţine ce doresc, respectiv să nu mai apară nici un articol al domnului Ionuţ care să le strice "afacerea".

  Calea corectă era sesizarea Protecţiei Consumatorului şi scrierea pe blog relativ la acţiunea (sau non-acţiunea) celor de la Protecţia Consumatorului. Astfel ar fi fost ceva "beton" şi nimeni nu ar mai fi avut de spus nimic. :D Un truc, dar un truc care te acoperă... pentru că absolut nimeni nu te poate împiedica să nu postezi despre activitatea unei instituţii (respectiv poţi să publică comunicarea pe care o ai cu o asemenea instituţie, deci şi acele "documente" compromiţătoare).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. „(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.” - Obiceiul locului pe Wordpress - pe care Ionuț nu l-a încălcat - nu obiceiul locului pe ColonHelp/Zenyth, în a căror sediu n-a călcat.

   „însă nu e nici un fel de problemă pentru poliţie să afle numele şi adresa domnul Ionuţ... fără nici un fel de colaborare cu worpress-ul, numai pe baza IP-ului.” - Glumiți, nu? Ionuț lucrează în IT.
   Eu sunt dispus să pariez 10000$ (sau euro) că poliția nu-mi poate afla IP-ul meu fără să întrebe Google-ul. Și sunt dispus să pariez 20000$ (din nou, sau euro) că miliția nu-i poate afla IP-ul lui Ionuț fără să întrebe Wordpress-ul care are dreptul legal să spună NU.

   Chestia asta cu aflatul IP-ului nu e chiar atât de simplă în România unde providerii de internet înșiși în dese cazuri nu știu nici ei exact cine, ce și cum face. E parte din gentlemens agreement-ul dintre companiile de telecom pentru a proteja libertatea de exprimare absolută (și implicit propriile afaceri). Și asta v-o spun ca om care a lucrat în industrie multișor.

   Da, în Germania, unde toată lumea are IP-uri alocate strict și reglementate de stat și unde statul are dreptul legal să-ți intre în calculator - argumentul dumneavoastră funcționează. Însă în România, vă garantez că nu.

   Ștergere
 3. Vanzarea de iluzii nu este pedepsita nicaieri, exceptand cazul cand treaba implica substante interzise.

  Cu 20 ani in urma avea loc "campania de presa COLADETER-medicament naturist pt. tratamentul SIDA". Va amintiti cum un nene venit de prin Africa venea taman in Romania sa-si testeze produsul minune care omora virusul HIV?

  Cu vreo 30 ani in urma, un suedez (nordic oricum, daca ma insel in privinta nationalitatii) dadea sfaturi privind raul de mare contra sumei de 10 coroane. Doritorii de remedii contra raului de mare primeau o carte postala in care erau sfatuiti sa stea acasa, daca marea le face rau. Era rau sfatul? Era ilegal?

  Nu trebuia sa-mi spuna anonimul Ionut indoielile lui despre un oarecare medicament (sau ce-o fi helpul de colon), oricum nu as cumpara medicamente care exceleaza in reclame televizate.

  RăspundețiȘtergere
 4. https://www.facebook.com/photo.php?v=461190520567984&set=vb.117106145024509&type=3

  N'are legatura cu subiectul asta, dar par'ca si eu as fi feminist daca as da de un asemenea parinte. Excelent videoclip si excelent discurs. Sa mai astepte cativa ani poate ajunge presedinte, ca vocea ii seamana cu a lui Ceausescu. As pune si niste simboluri din alea ca ma tavalesc de ras, dar nu e facebook aici.

  RăspundețiȘtergere
 5. Asta-i tara lu' Placebo! Si a lu' "na, un carnat, ca m-ai votat". 90% retarzi, restul ... human beings who try to get a decent life.
  Stupid people!
  http://www.youtube.com/watch?v=aG4BtGh7--s

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails