sâmbătă, 16 februarie 2013

A început deja: Contribuabilii din Covasna intră în grevă fiscală

De la începutul lui 2013 am zis cu subiect și predicat că în România va debuta un trend cu efect de bulgăre de zăpadă la finalul căruia statul va avea grav de suferit sau poate chiar va pica. Ce trebuie e făcut? E simplu: nu mai dați bani la stat. Deloc!
Și ce-i mai amuzant e că nici măcar nu trebuie făcută propagandă în direcția asta, căci statul socialist românesc își taie singur craca de sub picioare.
ARCON SRL Sfântu Gheorghe (sau Sepsiszentgyörgy pe limba minorităților) este una dintre cele mai mari companii specializate pe hidro și termoizolații din Estul Europei - cu cifra de afaceri în zona lui 30 de milioane de euro și cu sute de angajați. Adică niște nemernici capitaliști exploatatori, după cum ar zice leftiștii.
Ei, acești nemernici capitaliști exploatatori contribuiau numai la bugetul Primăriei Sfântu Gheorghe cu vreo 128 de mii de euro în fiecare an și în ultimii 19 ani au băgat vreo 24 de milioane de euro în zonă, din care 14 în imobiliare - deci investiții care generează în continuare impozite și de pe urma cărora statul îi parazitează constant. Unde mai pui sutele de familii care au ce pune pe masă datorită existenței ARCON.
Pe lângă asta, nemernicii de capitaliști exploatatori de la ARCON au mai băgat niște bani în Spitalul din Sf. Gheorghe, în infrastructura de-acolo și altele. De ce bani vorbim? De vreo 150 de mii de euro așa numai în ultimii 2 ani - ani de criză, să nu uităm asta!

Buuun... și ce-a făcut Statul pentru ARCON? Nimic, evident. Și, cu ce i-au răsplătit pe cei de la ARCON autoritățile locale, adică reprezentanții comunității pe care ei o susțin? Cu o mărire a taxelor locale cu 50%!
Adică exact modelul puturos promovat de socialiști. Noi votăm să ne dai tu mai mulți bani!
Ei, numai că ce să vezi... ARCON a zis clar și răspicat: NU!
Varianta pe scurt a știrii o găsiți pe evz.ro. Ce-a făcut primăria? Păi, în primă fază, s-a făcut că n-aude apelul domnului Ioan Țițeiu, un domn pentru care brusc am o stimă uriașă.
Ei... s-au făcut ei cât s-au făcut că n-aud, dar domnul Țițeiu nu glumește și chiar a dat cu pumnul în masă mai tare. Dând cu pumnul în masă mai tare, a venit și prima reacție, însă nu de la Primărie (adică de la vinovatul principal) ci de la... Camera de Comerț și Industrie. Păi stai așa puțin, CCI nu era chipurile instituție privată care apăra interesele „mediului de afaceri”? Ei pe dracu!
Președintele CCI Covasna este Edler Andras, politician UDMR, exact ca și Antal Arpad, primarul orașului Sf. Gheorghe. Și domnul Andras, cu tot tupeul, zice-așa:
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler Andras, a declarat că firmele vor avea posibilitatea de a-şi recupera sumele plătite către bugetul local şi chiar să le dubleze pe bază de proiecte. Acesta consideră că greva fiscală nu este o soluţie constructivă.
Hai nu zău?! Deci Statul îmi ia banii și-apoi eu să mă duc să mă rog frumos de stat să mi-i dea înapoi și să-i promit solemn că-i cheltui cum vrea statul?
Numai că domnul Ioan Țițeiu a continuat să spună NU! Iar când a auzit de asta cu „proiecte pentru agenții economici locali,” domnul Țiețiu a zis: „marș mă de-aici, pe cine credeți că prostiți?”. În fine, n-a zis chiar așa, dar asta a vrut să spună și are dreptate. Covasnamedia.ro oferă detaliile întregii povești. Și zice-așa domnul Țițeiu despre năstrușnica idee cu „proiectele”:
Este jignitor ca Primăria să spună că va acorda unele avantaje firmelor locale, și altora, probabil cele care nu au sediul social în Sfântu Gheorghe, nu. Toate pe baza unui proiect pe care deocamdată nu l-a văzut nimeni, nu știm despre ce este vorba, e o veritabilă „poveste de adormit copiii” (agenții locali, n.r.). Cred că această politică nu este concurențială și nu este justă față de orice agent economic care vine în Sfântu Gheorghe, pentru a face business corect, a crea locuri de muncă, a plăti impozite” – spune Țițeiu.
Edler Andras zice că nu e politician - deși evident nici el pe sine nu se crede și tot din Covasnamedia.ro aflăm că vicepreședintele CCI, Debreczeni Laszlo, este și consilier local tot din UDMR. Oh... ce surpriză. Sunt toți legați ca câcatul porcului bara-bara cu statul pe spinarea contribuabilului onest. Unde-am mai văzut noi asta? Păi cam peste tot în România!

Efectul bulgărelui de zăpadă

După ARCON, și alți contribuabili mari și mici s-au trezit și au început să zică: GATA! AJUNGE!
Din Covasnamedia.ro citire:
„Sunt de acord cu poziția formulată de către domnul Țițeiu, pentru că noile impozite impuse de Primărie mi se par un pic exagerate în sensul că saltul este prea mare. Există o vorbă care se potrivește la situația actuala: se dă în calul care trage. Consider că semnalele date de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe nu sunt de bun augur pentru investitori” – ne-a declarat directoarea generală Billa România, Sorina Georgia.
Billa România, da? Păi dacă intră Billa România în grevă fiscală, nu mai intră nimănui pensia pe luna martie băi Ponta! Și nu e doar Billa România.
„Îl susțin 100% pe domnul Țițeiu și sunt împotriva acestei majorări de impozit. Abia reușim să supraviețuim, chiar nu ne lipsea această mărire de impozit. Împărtășesc opinia formulată de domnul Țițeiu și voi fi alături de el” – ne-a declarat directorul Multi Nr, Bokor Zoltán.
Și hai că pe SC Producție Multi NR SRL încă te mai poți face că nu-i vezi că-s totuși firmă micuță. Însă ce te faci dacă se supără SC Subansamble Auto S.A.? Și s-au supărat deja:
Directorul firmei Subansamble Auto, Ioan Maniga, ne-a declarat că mărirea impozitului pe clădiri este prea mare și că susține inițiativa Arcon. Ioan Maniga a precizat de asemenea că are anumite semne de întrebare legate de cheltuirea banilor publici de către Primăria Sfântu Gheorghe.
Cred că domnul Antal Arpad și în general politrucii nu-și dau seama ce-nseamnă cu adevărat să se supere contribuabili mari precum ARCON, Subansamble Auto S.A. sau Billa România. Păi genul ăsta de contribuabili pot destabiliza guvernul socialist în 10 minute prin supărarea lor. Și nu glumesc!
Ba mai mult, eu chiar sper s-o și facă. De ce? Pentru că trebuie! E momentul ca politrucii să priceapă că-s angajații noștri, nu noi sclavi pe plantația lor. Iar domnul Țițeiu, deși o spune mai diplomat și fără cuvinte licențioase, spune exact ce spune și Mișcarea Antitaxe: Nu ne mai băga mâna în buzunar, că-ți dăm noi exact cât îți trebuie și ne spui exact ce faci! Nu iei tu la grămadă și dup-aia faci ce vrei tu mă politicianule, că nu ești la mumă-ta pe moșie. Și chiar așa zice:
„Aș vrea ca domnul primar să recunoască faptul că a vrut să facă mai multe decât poate susține financiar, să își ceară scuze de la firmele pe care le-a jignit și să revină la forma de impozitare inițială” – a conchis directorul de la Arcon.
Să ne ceară și să ne justifice solicitarea, nu să ne bage mâna în buzunar
Țițeiu spune că a fost întotdeauna devotat comunității locale și că din 1990 încoace a investit în Sfântu Gheorghe, a susținut Spitalul din localitate, diferite organizații nonguvernamentale, cultele, fără să facă vreodată discriminări etnice. „Aș fi fost dispus să sprijin și inițiativele Primăriei, dar punctual, argumentat și atunci când consider că aceste inițiative sunt benefice și justificate. De exemplu aș fi dispus să vin chiar și cu bani în sprijinul Primăriei, pentru a scăpa de mirosul insuportabil care se simte în fiecare seară în oraș. Sunt atâtea probleme pe care domnul primar le are de rezolvat și în care comunitatea de afaceri ar putea fi un real aliat. Dacă însă va înțelege că trebuie să ne consulte și să ne lase să decidem împreună, de comun acord, în ce direcție sunt reinvestiți banii noștri”, a completat Țițeiu.
Iar dacă nu, atunci ne luăm banii și-am plecat. Păi ce? Ai senzația că la chinezi sau peste Dunăre la bulgari nu suntem primiți? Hehe, și-ncă cum!

Așa începe dictatura firmelor

Vă place sau nu, așa vor sta lucrurile în viitorul cât se poate de apropiat. Firmele vor negocia de la egal la egal cu statul și vor câștiga! De ce? Pentru că statul nu mai are bani, de-aia! Și sunt din ce în ce mai puțini dispuși să dea bani la Stat fără să-ntrebe ce se-ntâmplă cu ei.
I-au oprit IMM-urile proiectele socialiste ale lui Obama în SUA - și vorba aia e SUA și cel mai puternic om al planetei. Credeți că aceleași IMM-uri vor avea vreo problemă cu pulete ăsta de Antal Arpad care a ajuns să se creadă pe moșia lui acolo în Sfântu Gheorghe?
Și deja nu mai e vorba doar de Covasna sau Sfântu Gheorghe. Farmaciștii din jud. Timiș, adică tot IMM-uri, au zis de asemenea că intră în grevă fiscală! Și e vorba de vreo 70% din farmaciile din județ - adică toate cele care nu-s alimentate la o conductă de bani publici - farmiciile mici, deținute de întreprinzători mici care încearcă să supraviețuiască în acest jaf organizat denumit eufemistic când „stat de drept” când „fiscalizare”.

Trendul acesta va continua. Ieri Timișoara, azi Covasna, mâine Clujul... și ușor ușor statul va trebui fie să dea înapoi la modul grav, fie să moară.
Ce nu înțeleg socialiștii e că nu există cale de mijloc și era egalității pe banii altora s-a sfârșit. E doar o chestiune de timp!

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

4 comentarii:

 1. Statul e prost cu diploma, defapt cu mai multe diplome.
  Daca ce scrie in articolul tau e adevarat, Arcon a donat bani(pt diferite proiecte locale -spital) a facut investitii si a platit impozit si tot i-au mai tras un +50% la impozit? In mod normal era sa ii dea o scadere de impozite daca a investit in localitatea respectiva.
  Ziceam intr-un comentariu anterior daca ai tu chef sa dai 1000 de lei ca asa vrei e cool. Nu s-a plans dl Titeiu ca a dat 15000 de euro la spital ca asa a avut el chef, insa cand i se ia 20000 de euro ca au altii chef se rupe pisica.
  Cat despre CCI e doar pentru cei "initiati".

  RăspundețiȘtergere
 2. la racoare..Mafia din sf gh8 martie 2013, 18:22

  da da , haide ca asta inteleg cu impozitele.. dar de la cine naiba ati luat voi opinii????????????? maniga care a furat jumate sf gh,Bokor care incalca toate drepturile salariatilor si da shpaga la ITM si Protectia MUncii.( mari probleme la Multi nr dar nimeni nu face nika)... Si Maniga sa taca din gura ca el numai din fier vechi de la IMASA face milioane pe luna.... Hotii striga hoti. Eu nu apar Primaria Doamne Fereste dar vedeti pe cine intrebati sau sunteti platiti de astia? ah? ia spune draga blogger...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. „dar de la cine naiba ati luat voi opinii?” - Spre deosebire de tine, au am scris clar în articol de unde am citat.
   „maniga care a furat jumate sf gh,Bokor care incalca toate drepturile salariatilor si da shpaga la ITM si Protectia MUncii.” - Surse? Dovezi? Nu zic că nu-i așa, dar fără dovezi, n-am cum să te cred.
   „Si Maniga sa taca din gura ca el numai din fier vechi de la IMASA face milioane pe luna.” - Și face asta în mod ilegal? Dacă da, ai dovezi? Dacă nu o face în mod ilegal, mie nu mi se pare nicio problemă că face „milioane pe lună” (milioane de ce?) - din simplul motiv că spre deosebire de mulți cetățeni ai acestei țări, eu nu sunt invidios pe bogați - ba dimpotrivă.
   „Eu nu apar Primaria Doamne Fereste” - Nu, doar aperi Statul. Adică tot aia.
   „dar vedeti pe cine intrebati sau sunteti platiti de astia? ah? ia spune draga blogger...” - Dacă eram plătit pentru asta, nu scriam un articol atât de scurt și cu opinii personale în el. N-am nicio legătură cu zona Covasna/Sfântu Gheorghe - în afară de câteva amintiri neplăcute cu câțiva cetățeni de-acolo.

   Ștergere
 3. la racoare..Mafia din sf gh8 martie 2013, 18:23

  sunt sigur ca nu va aparea comentariul meu... pfff...

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails