sâmbătă, 30 martie 2013

România este în totalitarism

Libertatea individuală în România, și nu doar în România - ci-n tot blocul marxist denumit eufemistic Uniunea Europeană, a ajuns să fie o glumă proastă.
Problema este că totalitarismul nu vine doar din partea organelor de represiune etatiste - adică de-acolo de unde oricum te-ai fi așteptat. Problema este că mai nou organele de represiune etatiste au ștampila de aprobare a populimii - pentru că populimea de la noi (și nu numai de la noi) nu a scăpat de instinctele staliniste. Ba dimpotrivă, le-a îmbunătățit!
Arena publică de dezbateri a fost în ultimele două săptămâni cu precădere gazda unui spectacol marxist grețos și jegos - până la punctul la care chiar și pe unii marxiști i-a scos din sărite. Peisajul românesc începe să semene din ce în ce mai mult cu peisajul sud-american - singurul loc unde sinergia dintre marxism cultural, Stalinism și bigotism pudibond chiar funcționează și prinde în mentalul colectiv.
Să luăm de pildă ultima mizerie publicată de site-ul care colecționează marxiști culturali de vreun an încoace Think Outside the Box. Cei de-acolo ne propun nici mai mult nici mai puțin decât să ne elibereze de sub povara proprietății. Cine mai vroia să ne elibereze de sub povara proprietății? Păi să-i luăm pe rând: Stalin, Mao Zedong, Pol Pot, Ceaușescu, dr. Petru Groza, Hugo Chavez, Fidel Castro, Che Guevara și alți oameni de treabă ale căror regimuri însumate fac vreun miliard de decese. Dar hai să nu le spunem decese, că sună urât. Hai să-i zicem mai marxist cultural - de exemplu „eliberarea de sub povara proprietății vieții”. Ei? Nu sună mai frumos?!
Bine-bine, dar un articol cretin pe-un site cretin (dar citit de mulți cretini) nu e dovada totalitarismului din România, nu? Ei, nu chiar, dar uită-te un pic prin comentarii. Aparent să manipulezi oamenii să renunțe la proprietate și să promovezi pe față comunismul e „ceva diferit pentru păturile educate ale societății” sau pentru „trend setteri” cum zice alt dezaxat de pe-acolo.
Hai să luăm pe rând evenimentele din ultima vreme care ne arată că o luăm la vale puternic spre colectivism și spre abolirea minimelor libertăți individuale care încă mai există.

1. CNA

Bine, la drept vorbind CNA-ul este prin definiție o instituție totalitară rămasă în statul român din cauza tendințelor staliniste ale tuturor politicienilor români și ale majorității poporului român.
Faptul că niște puleți și niște crăpături pe care nu i-a votat nimeni au dreptul prin lege să închidă emisiuni, să închidă televiziuni cu totul și să cenzureze orice nu le convine este în sine înfiorător. Dar și mai înfiorător este că fac asta cu o aparentă susținere din partea prostimii.
Ultima găselniță a CNA-ului este să mute niște emisiuni tabloid după ora 24:00. De ce? În principiu pentru c-așa vor mușchii lor - dar sigur n-or să se exprime așa ci în halul următor:
În şedinţa CNA, Cristina Trepcea şi-a motivat propunerea spunând că doreşte să îi protejeze "pe cei aflaţi în faţa televiziorului".
Și continuă așa:
"Sunt emisiuni care ne-au fost sesizate şi pe care le-am judecat şi în legătură cu care am pierdut procesele atunci când am reglementat în direcţia apărării demnităţii umane, atunci când a fost vorba de o persoană publică. În conformitate cu jurisprudenţa CEDO, o persoană publică poate fi abordată jurnalistic în alte circumstanţe decât o persoană privată. Dar să nu uităm că sunt emisiuni de divertisment şi chiar emisiuni informative unde se dau fotografii luate de paparazzi şi mie îmi e destul de greu să spun că persoanele respective sunt personalităţi ale vieţii publice sau vedete sau Dumnezeu ştie ce or fi. De cele mai multe ori, ştirile la noi sunt mai degrabă divertisment şi fapt divers decât ştiri şi informaţii sau relatări. Trebuia să găsesc un text care să fie acoperitor. Mă bucur din tot sufletul că colegii au sprijinit ideea aceasta", a spus Cristina Trepcea.
În traducere liberă, pentru binele populației, vom cenzura libertatea de exprimare. Sigur, am mâncat bătaie în instanță de fiecare dată când am încercat să facem asta dar noi suntem niște șmecheri naturali și am făcut noi un „text acoperitor” și că colegii l-au sprijinit și ie-te că tot o facem!
Păi da, dar libertatea de expresie... marș mă de-aici! Nicio libertate de expresie! În Republica Socialistă Trepanat-Europeană România libertatea de expresie înseamnă libertatea de-a fi de acord cu Statul iar de nu te poți duce-n pizda mă-tii căci clar nu ești român adevărat dacă nu ești de acord cu Statul.
Deci tovarășa Trepcea admite că urinează cu boltă pe jurisprudența CEDO, pe principiile de drept din orice țară sănătoasă la cap și în general pe bunul simț, dar nu contează. Mai mult, multe emisiuni tabloid de bășcălie sunt făcute cu acordul scris al ălora luați la mișto, din motive pe care nu le mai discut. Tovarășa Trepcea, însă, ca orice comunist care se respectă, are deja soluția planificată „de la centru” - ca pe vremuri - și zice-așa:
"Şi, dacă persoana respectivă îşi dă acordul, atunci eu nu pot să o protejez pe ea, dar pot să îl protejez pe copilul meu sau pe soţul meu sau pe sora mea sau pe prietenii mei, deci pe telespectatori, pe oamenii care sunt influenţaţi de respectiva emisiune. În momentul acesta, eu pot să îi protejez pe telespectatori, pot să le protejez decenţa, pot să protejez imaginea femeii, chiar dacă până acum textele de lege nu mă ajutau suficient în acest sens", a mai spus Cristina Trepcea.
I-auzi mă frate! Deci ea nu calcă în picioare libertatea de exprimare - ea protejează imaginea femeii. Fir-ați ai dreacu de japițe ordinare! Dar nu vrei tu să protejezi imaginea femeii la tine-n casă prin telecomandă și să nu te uiți la emisiunile de nu-ți plac? Sau scapă cu totul de televizor!
Eu nu sunt deloc un fan al emisiunilor vizate. Unele dintre ele nici măcar nu știam că există. Eu nu mai am televizor din 2009, dar am încetat să mă uit la televizor încă de prin 2007. Mi-am dat seama că în afară de meciurile de fotbal, nu am nevoie de televizor - iar meciurile de fotbal oricum se pot vedea pe Internet. De ce nu face și doamna Trepcea la fel dacă nu-i place ce se vede la televizor?!
Cine cristoșii mă-sii a votat-o pe doamna Trepcea să mă protejeze pe mine de ororile emisiunilor de căcat ale lui Măruță, Cacapatos și care paștele mamii lor or mai fi?! Noi ăștia care nu vrem să fim protejați ce facem?!
Tot zilele astea CNA-ul a mutat filmele cât-de-cât bune de la ora 23:00. Eu nu mă uit la televizor, dar părinții mei de pildă se uită. Acum tata trebuie să aștepte o oră în plus pentru un film mai decent pentru că CNA zice că numai de la ora 23:00 ai voie să dai filme bune pe post. Cum așa? Păi e simplu - orice film mai de Doamne-ajută e clasificat 15 (adicătelea cum ar veni interzis minorilor sub 15 ani).
Mai mult, reclamele la prezervative, fiind „cu conținut explicit” după definiția CNA, vor putea fi difuzate numai după ora 1:00 (față de 0:00 cât e în prezent). Nu e minunat?
CNA-ul a fost foarte ocupat. Mai nou de pildă dacă RDS sau Romtelecom vrea să-ți dea bonus un canal porno la TV c-așa vor ei - nu pot face asta. De ce? C-așa zice CNA-ul:
De asemenea, pachetele de servicii care includ programe 18+ nu pot fi comercializate în condiţii mai avantajoase decât cele în care sunt comercializate pachetele de servicii care nu conţin astfel de programe.
Păi bine, bine, și eu dacă n-am copii prin casă? Nu contează băi Vâlsane - trebuie să te supui Statului c-așa vrea Statul și este pentru binele tău.
Comunicatul CNA se-ncheie apoteotic:
Codul audiovizualului a fost modificat "întrucât măsurile luate pentru protecţia dezvoltării fizice, mintale şi morale a minorilor trebuie atent corelate cu dreptul fundamental la libertatea de expresie, aşa cum a fost stabilit în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene".
Păi hai că vă ajut eu să faceți corelația. E chiar simplu: Desființați CNA, aboliți deciziile astea aberante și duce-ți-vă-n crucea mamilor voastre de staliniști! Rezolvați asta și dup-aia o să fim în perfectă concordanță cu orice acord internațional. Dar, desigur, asta n-o să se-ntâmple - cel puțin nu atâta vreme cât suntem în aceeași uniune cu Matriarhatul Suedez.

2. Taxele

Taxele în România sunt la un nivel de-a dreptul oprimator. Și nu oprimator la modul marxist cultural că „mă fac să mă simt nasol” - ci la modul real. Cu puțin noroc, în România poți să ai privilegiul de a fi taxat pe pierderi sau de a fi pus să plătești taxe pe venituri 0 (ZERO).
Pe bune! Nu e o glumă! Dacă ai un PF în România și ai venituri Zero într-un an, trebuie să plătești CASS aferent salariului minim pe economie - adică 5.5% din 700 de lei pe lună. Vine vreo 470 de lei pe an. Pentru ce plătești banii ăia? Pentru beneficiul de a avea PF.
Un ungur din Timișoara, domnul Kovacs s-a supărat și i-a zis Statului scurt: Bazd meg te! Adicătelea mai prin gură iei tu bani de la mine măi Stat comunist! Ce-a făcut? Păi a dat Statul în judecată și-a câștigat. Păi foarte tare, nu? Hai să facem toți la fel - ziseră rumânii. Sau nu?
Ei pă dracu, rumânii au sărit ca arși că cum dom'le să nu dai bani la Stat? Păi ie-te-așa! Nu vă dau pentru că nu e legal și pentru că CASS-ul e jaf la drumul mare.
Am vrut să iau 1-2 comentarii din articolul Evz, dar de fapt aproape toate-s în aceeași notă: Vai, nesimțitul, cum îți permite să nu se lase jefuit de Stat? E obligat să se lase jefuit de stat c-așa am votat noi toți, majoritatea, în Constituție și-n legile șui ale țării ăsteia.
Ce nu înțeleg oamenii de genul ăsta e că banii nu se votează - ei se produc. Puteți să votați până vă doare ștampila ca să vă dea Kovacs mai mulți bani - că ie-te că n-o să vă dea!
În plus, să plătești la CASS e cea mai mare prostie. La fel de bine ai putea să dai foc la bani - sau să-ți extirpi un coi. La fel de util ți-ar fi.
Haideți să vă spun impresia unui prieten de-al meu care lucrează la un spital de stat:
bai, ca si om care are de-a face in mod direct cu sanatatea publica.. EU m-as bucura ca treaba asta sa fie privata. Nu as fi dator sa am grija de toti cacatii care se bat in weekend intre clanuri si vin cu satra la spital. As avea grija de oamenii care chiar au probleme, care au avut un accident sau care au o problema. Intreaba pe oricine vrei din serviciul de urgenta si o sa-ti spuna ca s-a saturat pana peste cap de toti cacatii de tigani care vin batuti de la ciordeala de fier vechi sau scandaluri si trebuie sa le faci toate analizele alea costisitoare, desi ei nici macar buletin nu au.
Asta in timp ce salariati care au cotizat o viata la CAS stau pe banca si asteapta, ca nu putem sa avem grija de ei, ca prioritar e tiganul cu cutitul infipt in spate. SI intamplator ala are anevrism de aorta care i se rupe chiar acolo, in holul urgentelor. Si vad un tata a 2 copii care a muncit o viata intreaga si e cu taxele la zi cum moare pentru ca patul lui de drept era ocupat de o cioara borata a carui singura ocpatie e sa dea cu pumnul.
Si nu, nu e fantezia mea. S-a intamplat acum 3 saptamani. Dar auzi despre asta in presa? Auzi o p.... Se aude despre marxism imbecil si cum un tip a fost arestat pentru ca a indraznit sa se rascoale impotriva corectitudinii femipizdismului. Si dupa ma intreaba lumea de ce sunt plin de draci.
Ne-am înțeles?
Însă e puțin probabil să se schimbe ceva prea curând căci populimea chiar vrea taxe oprimatoare și chiar vrea să fie jefuită de Stat și să plătească pentru bunăstarea paraziților - de orice etnie, că doar nu vă-nchipuiți că doar țiganii sunt paraziți. Vă pot face cunoștință cu vreo câteva mii de oameni, români neaoși, care-s la fel de paraziți. E drept, ei nu prea le au cu pumnul și cu sabia pe stradă dar când aduni și tragi linie, tot la fel de paraziți sunt.

3. Libertatea de expresie

O altă chestie pe care n-am acoperit-o la partea cu CNA-ul este ultima vomă a guvernului Tonta. Potrivit ultimului decret dictatorial (sau ordonanță de urgență - că-i tot aia) Măria Sa Ponta a decretat că dacă-i zici unui țigan că-i țigan și se supără poți să iei 300 de milioane amendă și poți să ajungi până pe la vreun miliard de lei vechi dacă te exprimi cum a făcut-o prietenul meu mai sus. Pe bune! Nu e glumă!
Interesant e că până și unii țigani s-au cam întrebat ce dracu e-n neregulă cu planeta asta. Un țigan care scrie pentru Adevărul întreabă franc: Când suntem țigani și când nu?
Recomand editorialul - surprinzător de bun pentru ceva apărut în Adevărul și care pune punctul pe „j” și virgula sub „ț” - și anume că toată această corectitudine politică nu face decât să aducă niște bani publici în conturile unor ONG-uri de frecat menta. Atât și nimic mai mult.
Ce nu înțeleg nici al'de m.U.E. (marea Uniune Europeană, desigur) și nici politrucii de pe Dâmbovița e că genul ăsta de măsuri au întotdeauna, dar absolut întotdeauna, efectul opus. Scopul declarat al măsurii este incluziunea socială.
Bine, bine, dar dacă țiganul proaspăt „inclus social” se duce mâine și mă reclamă că i-am zis că-i țigan? Păi eu iau amendă și țiganul îmi râde în nas și mă pune dup-aia să dansez cum vrea el ca nu cumva să mai meargă o dată să mă reclame, caz în care m-ar ruina definitiv.
Și-atunci, în acest context, ce-i mai bine de făcut? Păi exact să nu mai am contact cu țigani. Deloc. N-am contact cu țigani - nu pot fi reclamat că-i discriminez, deci nu iau amenzi, deci viața mea e mai bună.
Așadar, efectul previzibil în lumea reală a acestei măsuri este exact opusul: EXCLUZIUNEA socială.
După legea asta, dacă mă duc într-un sat și zic: „Băi țigane, hai la mine la lucru, uite îți dau 10 lei pe oră și o masă pe zi!” - sunt pasibil de amendă, chiar dacă intenția mea a fost incluziunea socială pentru că vroiam să-i dau de muncă și să-l plătesc și deci să-l țin ocupat ca să nu meargă la furat sau să ceară ajutor social.
Din cauza legii ăsteia, plus climatul fiscal din România, n-o să mai fac asta și o să angajez români și o să-i plătesc la negru și de banii economisiți o să-mi iau arme ca să-mi protejez proprietatea. De ce? Pentru că Statul nu vrea oameni productivi și o coeziune socială cât-de-cât. Statul vrea polarizări, fragmentări pe linii de sex, rasă, etnie, gaura în care ți-o tragi și alte asemenea și vrea affirmative action. Păi, eu zic să-i dăm până nu mai poate duce!

4. Școala

În timp ce fraierii erau ocupați cu proteste futile de tipul na tricolorul ia tricolorul, domnul Pricopie, al 4372894239874398 ministru al Educației din ultimii 5 ani, a venit cu o altă idee năstrușnică: Să nu mai punem note la unele materii.
Motivul? Să vină copiii la școală de plăcere, ca la cârciumă, nu într-un mediu competitiv și oprimator!
Oh vai săracii, adevăru-i că mi se rupe de suferința lor.
Păi cum mă Vâlsane, nu luai tu apărarea elevilor? (întrebă un leftist)
Eu nu iau apărarea elevilor „în general” după cum nu iau nici apărarea profesorilor „în general” - ci depinde de subiect. În cazul ăsta, tovarășul Pricopie mănâncă borș la modul grav.
Îs prea multe note și prea multe obiecte? Ok, mai tăiem din obiecte!
Dar asta n-o să se facă, cel puțin nu într-un guvern socialist. Scopul lor nu e să scape de cheltuielile inutile - scopul lor e să mai adauge cheltuieli (doar au și zis-o pe față cu bugetul ăla ireal pe 2013) și, dacă se poate, cei care-s deja în sistem să muncească mai puțin - dar pe aceiași bani sau mai mulți.

Însă dincolo de argumentul economic, eliminarea notelor, fie și la doar câteva obiecte pentru început, ne pune pe o pantă alunecoasă extrem de periculoasă a cărei rezultate le putem admira în SUA unde generația care are acum 18 ani este literalmente o generație de retardați. Și nu e o glumă! Copilul obișnuit de 18 ani american face greșeli grave de gramatică a limbii engleze, nu știe nicio altă limbă străină (nici măcar puțin), nu e-n stare să facă mintal sau cu pixul și foaia nici măcar calcule de bază de topul 8+15 sau 10% din 275 (de chestii avansate nici nu se pune problema) și n-are nici cea mai vagă idee despre politica țării sale deși are drept de vot.
Vă spun sincer c-am rămas șocat când m-am trezit că vorbeam c-un american de 20 de ani care îmi cerea fără rușine explicații mie despre sistemul din țara lui și eu știam mai bine, inclusiv la nivel local în statul din care era el - decât el care stătea acolo de când s-a născut. Eu aș intra în pământ de rușine să-mi zică cineva aflat la 8000km de mine, care n-a fost în viața lui în România, cum stau lucrurile prin Cluj.
Dar la ei asta e normalitatea.
De ce povestesc asta? Păi la sfârșitul anilor 80 și mai ales începutul anilor 90 americanii au abolit notele și testările până pe la clasa a VII-a - pe motiv că copiii se simt prost când iau 4 că nu știu să citească.
Rezultatele sunt eminamente catastrofale! Și ei tot așa au început - au eliminat întâi notele la unele obiecte, pe-urmă la toate obiectele în primii ani și ușor ușor școala publică americană a ajuns acum centru de îndoctrinare Statistă și în care se învață fix nimic.
La noi cum credeți c-o să iasă? Eu zic că chiar mai rău. De bine de rău, în SUA home-schooling-ul este legal iar școlile private nu trebuie să dea cine știe ce cu subsemnatul pe la Stat. La noi însă home-schooling-ul e pedepsit prin lege iar școlile private sunt în mare măsură controlate din punct de vedere al curiculei și sistemului de notare, tot de către Stat.

5. Simțul drepturilor imaginare

Partea cea mai urâtă, așa cum spuneam și în introducere, a totalitarismului românesc e dată de faptul că acest totalitarism aparent „soft” are susținerea populimii.
Cel mai elocvent exemplu este recenta petiție la Guvernul României pentru mărirea alocațiilor copiilor.
Pe lângă cererea absolut cretină, uitați-vă-n comentarii. AIA e majoritatea poporului român - sau cel puțin majoritatea care merge la vot și votează toți debilii.
Sunt unii acolo care cer ca alocația să crească de la 42 de lei cât e acum la minim 300 de lei pe lună. Probabil au calculat înmulțind greutatea unui copil cu 42 scris invers și cu numărul de la pantof sau ceva că altfel nu-mi dau seama cum le-au ieșit sumele alea exorbitante.
E simplu, alocația pentru copii trebuie modificată de la 42 de lei pe lună la ZERO lei pe lună. Ce-i aia „alocație”? Alocație că ce?!
O raită prin comentarii vă va lămuri că ceea ce spun eu aici este cât se poate de real, trist și dăunător pentru libertatea individuală din anii următori.

Avem o populție care are numai „drepturi” - drepturi care provin din ceea ce este furat prin taxare de la cei care chiar produc.
Avem un Stat care e rugat frumos de acei oameni cu „drepturi” să mai taie un pic din libertățile individuale, pentru binele nostru, desigur.
Avem un sistem de taxare de-a dreptul oprimator și de 6-7 ori mai dur și mai jegos decât sistemul peșkeșului plătit Imperiului Otoman din vremea suzeranității.
Și mai avem un sistem educațional care tot dintr-ăștia ne crește!

Și-acum ziceți-mi voi mie că România NU este în totalitarism! Promit că-ncerc să vă cred!

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

7 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Initial am vrut sa citesc articolul... ca na, are titlu atractiv. Apoi...
  - am vazut cuvantul "marxist" in primul rand al articolului
  - apoi l-am vazut repetat de inca vreo 5 ori doar in introducere
  - apoi am vazut prima eroare logica, de asemenea in introducere, cea in care intrebi "dar cine mai vroia sa ne elibereze de sub povara proprietatii?" si apar ca exemple o gramada de tirani, ca si cum ar fi reprezentativi pentru orice si oricine se considera de stanga.
  Asadar, mi-am dat seama ca este inca un articol de paranoia "anti-comunista" (te astepti sa dispara odata ce iti dai seama ca de fapt, ce s-a intamplat in blocul de est nu a fost comunism, nu? pentru ca, de exemplu, nu a existat niciodata egalitate si pentru un milion de alte motive) si m-am gandit ca este mult mai folositor sa scriu comentariul asta, chiar si daca se refera doar la primul paragraf, pentru ca din 1990 pana acum, am vazut atat de multa propaganda capitalista pusa in opozitie cu ce se intampla in spatele cortinei de fier incat imi vine sa vomit. Ziua buna! :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Drumul spre iad e pavat cu intentii "bune"... intentiile tuturor birocratilor care, ca orice om, doreste "mai mult cu mai putin". Intr-o societate libera toate dorintele contradictorii ale oamenilor s-ar contrabalansa intr-un punct de echilibru (pe care nici 300 de oameni cu IQ-ul de 300 nu sunt in stare sa-l gaseasca). Intr-o societate socialisto-etatista punctul de echilibru este stabilit aprioric de birocratii omniscienti (evident) dupa care, prin utilizarea fortei, se iau masuri pentru atingerea punctului de "echilibru". Istoria ne-a aratat ca toate incercarile de ajungere la un echilibru stabilit aprioric au sfarsit prost. Era un idiot care zicea ca definitia nebuniei este atunci cand incerci acelasi lucru si astepti de fiecare data rezultate diferite.

   Daca chiar ai vrea sa avem o zi buna, ai putea incepe prin a refuza sa-ti bagi bocancii in viata personala a altora. Sau macar sa nu-i sustii pe cei care o fac.

   Ștergere
 3. Recunosc ca nu am citit decat prologul articolului, dar m-a oprit acolo pentru ca este penibil argumentat. In primul rand multumesc pentru eticheta de cretin pe care mi-a oferit-o autorul, mai citesc din cand in cand TOtB. Parerea mea este ca nu ai inteles nimic din articolul ala, si ca reactiile scelerate iti consuma mult din energie. Restul articolului poate fi bun, nu contest, insa e degeaba.
  Va saluta cu acelasi respect unul din cretini.

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumos si util articol,problema este ca toti stim ,dar ce facem ca sa nu ne lasam incalecati de astia

  RăspundețiȘtergere
 5. Vroiam sa scriu mai mult, dar am realizat ca m-as fi intins prea mult pe marginea articolului acela "cretin de pe un site cretin". Pentru ca totusi acolo se "investigheaza viitorul" (termen care mie imi suna ca si cum viitorul ar fi un accident sau un delict penal), voi incepe de acolo si voi continua sa ma urc de pe radacinile leftist-totalitare de acolo pe trunchiul putred al societatii socapitaliste romanesti.

  Ma surprinde ca Scandinavia, care a stat ca un ghimpe in coasta de nord-vest a URSS, este astazi un veritabil izvor de URSS-ism in noua EURSS (zisa si mUE). De la Hamlet si pana in secolul nostru, am tot mai mult senzatia ca e ceva cam mult prea putred in Danemarca, de la aberatii ecologiste combinate cu renuntarea la tramvai, zice-se un mijloc de transport mai putin poluant, pana la feminism si institute de taiat frunza la caini cu investigarea viitorului.

  "Această tendință începe să fie observată în special printre cei tineri, pentru care posesiunile materiale nu mai reprezintă un scop în sine, ei punând preț mai degrabă pe posibilitatea de a avea acces la diverse bunuri care le permit să “trăiască clipa” mai intens sau să aibă experiențe din cele mai diverse."
  Aici sunt recunoscator comunistilor, e adevarat, alora de varf, ca mi-au dezvaluit in procesul educational si the other side of Beatles, Woodstock & cetera si adevaratul sens al prafului de pe toba lui Mr. Tambourine. Asa ca prefer o muzica buna de pe discul proprietate personala din casa proprietate personala unei destrabalari publice in cluburi pline de praf de toba si iluzii ieftine, dar bine vandute.
  I'auzi si asta: "...este mult mai dificil când ești legat prin rate de un apartament mare și greu de vândut".
  De asta ma feresc ca draqul de tamaie de casa pe credit si masina'n leasing. Ma abtin sa categorisesc umflatii'n pene care se cred mari domni, desi nu-si poseda pe deplin proprietatile de care uzeaza.

  "În România există încă un fel de manie de a colecționa diferite obiecte..."Da, sunt un compulsory collector, dar WTF, o fac din munca mea. In rest, poate ca e bine ca merg impreuna cu vecina in oras cu aceeasi masina, ca imprumut (de) la vecini aparatul de sudura sau cartea de bucate. Dar masina, aparatul de sudura sau cartea de bucate raman ale cui le-a cumparat.

  Flexibilitate in miscare? Adica ce, mai usor de deportat atunci cand proprietatea se va aboli de jure? Nu merçi.

  Ajungand pe plaiuri mioritice:
  1. CNA - un organism dinozaurian, parazitat de paleozoizi educati marxist. De principiu, o autoritate care sa ia de ureche pe cine da pornache la liber la ora de desene animate nu e ceva rau, dar nu la modul asta totalitar. Legat strict de emisiunile alea cu tradati in dragoste si cu camera ascunsa in taxi cu falsi militieni abuzivi, off with their heads.
  2. Taxele - (text cenzurat, dedicat statului)...
  3. Libertatea de expresie - "esti liber sa spui tot ce noi te lasam sa spui".
  4. Scoala - ultimul bastion in fata "culturii" de ghetou in care este educat tineretul de azi, viitorul de maine. Doar "investigam viitorul", nu?
  5. Simtul drepturilor imaginare - seamana cu situatia chiriasilor instigati contra proprietarilor in casele nationalizate
  "6". Tricolorul - Mai frate, vedem cum Kosovo, Transnistria si altele si-au obtinut semi-independenta prin razboi, iar altele nu si-au obtinut-o ca n'au vrut aia mari. Ungurii, ca si romanii, se pierd in propaganda. Ungurii si-au intregit Ungaria jefuind cadavrele lasate de nemti, dupa cum a spus-o si ministrul lor, Teleki, in 1940. DAR, eu, cetateanul majoritar, imi pun steagul pe frunte in tara la mine si ar trebui sa-mi apar acest drept in fata minoritarului, oricare ar fi ala, inclusiv cel cazut la pat de spital dupa ciordeala de fier vechi sau bairamul de cartier.

  Te contrazic, asta nu e totalitarism, e Matrix. Iar noi dormim in el.

  RăspundețiȘtergere
 6. http://news.yahoo.com/blogs/ticket/associated-press-drops-illegal-immigrant-stylebook-192309809--politics.html

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails