sâmbătă, 4 mai 2013

Bani n-avem, dar avem zile libere

Aleșii neamului, în nemăsurata lor înțelepciune, au avut o sculare pe chelie așa bruscă, instantanee și deodată și din al lor puț al gândirii a izvorât nostrușnica idee cum că-n România nu-s suficiente zile libere tovarăși! Și, pe cale de consecință, zis-au domniile lor că pe 9 mai trebuie să se frece pula se stea acasă dar și pe 10 mai. De ce? C-așa vor mușchii lor. Că cică ceva cu regele.

Înainte să mai zic ceva, vreau și eu să propun câteva sărbători legale:

Ziua cafelei
Ziua cafelei ar urma să fie celebrată pe 25 noiembrie și să fie zi liberă prin lege. De ce? 25 noiembrie? Nu știu, găsiți voi un motiv în lista de evenimente petrecute la această dată. Ideea e că vrem o zi în care să stăm pe cur acasă și să bem cafea.
Foarte important: Această zi nu va fi sărbătorită în sistemul medical de Stat - căci acolo oricum Ziua Cafelei este sărbătorită minimum 350 de zile pe an.

Ziua Curului
Această sărbătoare se va celebra pe 17 Octombrie. De ce? Pentru că la americani atunci se sărbătorește și dacă tot am adoptat Velăntains Ghei, de ce n-am adopta și Ziua Curului?
Această zi va fi în special obligatorie pentru Parlamentari și în general lucrătorii de la buget cărora le va fi recomandat să nu stea pe cur în această zi - ci să și-l flendure și să-l arate. Sună grețos? Se prea poate, dar asta ar fi una din puținele soluții când bugetarii chiar ar și munci, sau măcar ar face ceva, orice altceva, decât stat pe cur pe banii noștri.

Ziua Labei (sau ziua masturbării)
Ziua Națională a Masturbării se va celebra pe 7 Mai (numai bun pică atunci când și 9 și 10 mai sunt zile libere - mai rămâne să găsim ceva și pentru 8 mai). Ziua Masturbării se sărbătorește deja „în lumea civilizată” pe 7 Mai de vreo 18 ani de-acuma și în general luna Mai e considerată Luna Masturbării.
Foarte important însă, această zi ar trebui să se aplice tuturor bugetarilor mai puțin politicienilor socialiști (adicătelea cam toți) și profesorilor (universitari sau pre-universitari) de la materiile umane (SNSPA, Studii Europene, Română, Sociologie, etc.). De ce? Pentru că aceștia oricum se ocupă cu masturbarea (intelectuală sau nu) timp de minim 380 (sic!) de zile pe an.

Sfânta Lene și Cuviosul Somn
Acest important Sfânt uitat din calendarul ortodox din rațiuni monetare se sărbătorește pe 8 Mai și ar trebui să fie sărbătoare legală. E de altfel și normal, dup-atâta masturbare pe 7 mai, are și omul nevoie de odihnă, nu?
De altfel, Ziua Masturbării și Sfânta Lene și Cuviosul Somn, dacă ar fi adoptate ca sărbători legale, ar face România un caz unic de sinergie între sacru și profan - mulțumindu-l atât pe dealer-ul de mașini Daniel care e supărat că-i prea puțină religie în legea românească (de parcă noi am avea legi!) cât și pe lăbarul socialist Remus Cernea, îndelung oprimat de prea multa religie de peste tot și îndelung oprimat în general de orice - inclusiv de propriii părinți din a căror casă s-a mutat abia recent și în a căror casă probabil a sărbătorit ca de 7 Mai de mai multe ori decât am strănutat eu de-a lungul vieții.

Ziua Micului
M.U.E. (marea Uniune Europeană, desigur) tocmai vrea să interzică un element care cică se găsește în mici. Problema? Păi problema e că m.U.E. n-ar trebui să aibă un cuvânt de spus în asta și să se mai ducă-n Paștele mamii lor de gunoaie totalitare maoiste ce sunt cam toți din aparatul etatist al m.U.E.
Însă, la români nu merg argumentele astea. La români argumentul suprem e că interzicerea micilor e un atac la „ființa românească” (sau ceva similar).
Păi, în cazul ăsta, eu zic să avem și o zi a Micului - în care să crăpăm în noi mici prăjiți la jar făcut din arderea steagurilor Uniunii Europene. N-ar fi fain? Ponta, ia geană aici. Ăsta-i fără-ndoială cel mai bun instrument de luptă pentru salvare a micului!
Eu zic să se sărbătorească pe 4 mai această zi - căci dacă tot e liber pe 1, 7, 8, 9 și 10 mai, dacă va fi sărbătoare legală și pe 4 mai, o să avem an de an 10 zile minim de nemuncă pentru bugetarii români.

Ziua Taxelor
Și încă una ca să fie 6 (cai frumoși, evident). Având în vedere că-s atât de multe zile libere și economia oricum aproape nu mai există - ne trebuie și o zi a taxelor. Știu, argumentul e inconsistent logic, dar acum gândim ca politicienii din Parlament, deci clar e logic.
Ziua Taxelor se va sărbători pe 3 mai - însă bugetarii vor avea zile libere (pentru că ei oricum nu plătesc taxe). Această sărbătoare va fi dedicată practic plătirii taxelor. Evident, fiind zi liberă pentru bugetari, porcii oprimatori capitaliști nu vor avea unde să le plătească - de aceea, după ce se întorc bugetarii de la crăpat în ei mici, masturbat, lenevit și dormit, băut cafea și preaslăvit regele și ce mai fac ei - aceștia (bugetarii, adică) vor avea ocazia să-i amendeze pe nemernicii de la privat pentru că... ați ghicit... nu și-au plătit taxele de Ziua Taxelor!

Și-acum pe bune...

...bă nene, ne-am țicnit de tot?!?!
Să ne-nțelegem: În România, mai ales în Primării, nu se mai muncește de pe 28 aprilie! Și, cel mai probabil nu se va munci până pe 14 mai inclusiv. Și cum vinerea e „zi scurtă” și joi vine după miercuri, care-i zi de post și prima după revenirea din „vacanță,” practic, în România, în sectorul bugetar, nu se muncește deloc în intervalul 28 aprilie - 12 mai inclusiv. Două săptămâni!
Or să aibă bugetarii scăzut salariul cu 50% pe luna mai pentru că muncesc cu 50% mai puțin? Evident, nu - pentru că ei oricum nu produc nimic și noi, pulimea, îi vom plăti pentru luna întreagă. De ce? C-așa-i în tenis - pentru cine mai ține minte.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

13 comentarii:

 1. 10 mai este Ziua Independenței României, cel mai important eveniment din istoria țării noastre. Ziua astra trebuia sărbătorită constant, an de an, începând din 1878 până acum, dar din cauza comuniștilor și a inculților necunoscători de istorie de după 1989 ea nu a mai fost sărbătorită. Mai mult, ea trebuie declarată zi liberă, pentru că e o zi foarte importantă. dacă e să-mi exprim ideea până la capăt aș plusa prin faptul că aș considera că 10 mai ar trebui să devină chiar Ziua Națională a României, tocmai din cauza a ceea ce reprezintă : Ziua Independenței. Majoritatea popoarelor lumii își sărbătoresc cu fast obținerea independenței lor, numai noi uităm de acest eveniment. Și amnezia e constantă de peste 65 de ani. Cât despre 9 mai, este Ziua Europei. Cine e simpatizant al UE îți va spune că o vrea liberă, cine nu i se va părea desuet ... Tu de ce consideri că Ziua Independenței n-ar trebui să fie liberă?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă piș cu boltă pe m.U.E. (marea Uniune Europeană, desigur) și-i dau foc. Și cu-asta mi-am exprimat opinia despre 9 mai.

   Cât despre 10 mai, dacă o facem și ziua națională, atunci e ok. Dar să fie și 10 mai și 1 Decembrie zile libere - nu e deloc OK. De ce? Pentru că și-așa-s PREA MULTE sărbători legale.

   Ștergere
 2. Poti sa-mi spui ce ai impotriva zilelor libere? Din partea mea, as face weekendul de 3 zile, plus niscai sarbatori legale si la alegere, cateva religioase. Si aici ma opresc.
  Pentru ca raman 4 zile lucratoare pe saptamana, in care omul nu are de facut decat SA MUNCEASCA.
  Deci, cafeaua pe birou e una si alta e laba in fata cafelei, la birou. Munca e munca si pauza e pauza. Ai ceva impotriva? Productivitatea individului nu se masoara in ore suplimentare sau in cat mai multe ore lucrate pe an.
  Mi se pare absolut normal ca oamenii sa ia o pauza meritata dupa munca. Dar pentru asta trebuie sa munceasca cu adevarat.

  Despre 10 mai si monarhie, ca despre morti, numai de bine. Monarhia a murit odata cu Ferdinand. Falus al II-lea si Misha , precum si tentativa de viitor rege numita Duda I sunt cel mult amuzanti, daca nu penibili. Daca s'a dat legea, sa beneficieze de drepturile fostilor sefi de stat si asta doar titularului functiei de sef de stat, nu intregii familii si suite.

  Despre mUE si a sa zi aniversara, subscriu tot cu bolta. Si la fel pe semnificatia de "zi a victoriei", sarbatorita de mUEisti pe 8 mai. La fel cum am insistat sa vin la munca de "ziua NATO", declarata libera in 2005 si m-am dus la munca in acea zi.

  Daca tot alergam ca niste cai de curse si tragem la jug pentru ziua de maine, atunci la sfasitul saptamanii "Odpocznij po biegu" *

  RăspundețiȘtergere
 3. Văd că unii tot îi dați cu 10 mai-ziua regelui, dar uitați cu desăvârșire că 10 mai reprezintă ziua când România și-a obținut independența! Este cea mai importantă zi din viața oricărui popor! Chiar așa mult ne-a spălat regimul comunist creierele? În momentul acesta mă detașez de faptul că sunt și monarhist și mă bazez doar pe faptul că 10 mai e Ziua Independenței ... Tu de ce crezi Soricel Guzganian că nu trebuie să sărbătorim această dată? În Altă ordine de idei îți dau dreptate în mare la faza cu ziua de muncă. Sunt de părere că un om nu trebuie să muncească musai 12 ore pe zi și să vină sâmbete, duminici și sărbători legale ca să facă treabă ... E suficient să muncească serios și cu responsabilitate numai 8 ore pe zi, cu sâmbete, duminici, sărbători libere și concedii de 2 luni pe an. Dar când vine cele 8 ore zilnice la muncă să scoată ce poate din el. Responsabilitate și nu cantitate ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce-ar fi sa o sarbatoresti dupa o zi de munca, intr-o dupa-masa, cu sotia sau prietena si un bax de beri? Asa sti ca macar mai incolo ai mai mult bani in portofel.

   Ce-ar fi sa facem si 24 ianuarie zi libera ca e Ziua Unificarii Principatelor Romane? Sunteti intregi la cap? Are romanul atat de multi bani incat cer zile libere cu duiumul? Merge statul asta atat de bine incat ultima noastra grija este cand sa mai mergem si noi la un gratarel?

   Nu-i destul ca se lucra din parti la buget, de le mai dam multe zile libere am putea fain frumos sa ii platim si daca nu lucra nimic, ca tot aia e. Ce sa le mai dai indemnizatii pentru transport sau fel si fel de sporuri. Ii platim si daca stau acasa, se uita la meci, joaca o tabla sau stau la o poveste cu vecinul/a.

   Nu e nevoie ca omul sa munceasca 12 ore, problema e ca la noi prin Romanica, pe la stat daca se lucra 3-5 ore din programul normal de 8 ore e minune. Problema e ca la noi nu e nici calitate si nici responsabilitate, dar cu toate astea zile libere vrem. Dar cand buzunarul e gol tot noi ne plangem. Firar mama ei de munca! :))

   Ștergere
 4. 10 mai sau orice sărbătoare nu se sărbătorește la grătar în timp ce te afumi și bagi ca spartul în tine și te îmbeți ... Acest lucru este o mare aberație. Zilele speciale se sărbătoresc altfel. Eu de ziua națională merg la paradă, apoi la Arcul de Triumf, apoi la concertul care se ține, și dacă am cu cine fac o întâlnire cu alți oameni patrioți ca și mine ... De alte zile speciale la fel (24 ianuarie , 27 martie, 10 mai , etc). Pentru mine chiar e foarte importantă Ziua Independenței ... Pentru tine nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce-ar fi ca fiecare sa "sarbatoreasca" in stilul lor? Uite, mie imi place in zilele astea libere sa merg la gratar si sa beau cu cisterna. Nu iti place cum sarbatoresc eu? Pai eu nu sarbatoresc ca sa arat bine in fata unora. Si sincer, sarbatoarea asta se poate face si dupa o zi zdravana de munca. Cand o sa vad ca se munceste pe branci la stat ca la privat, atunci sa zic ca se mai merita o zi libera pentru ca e nu stiu ce sarbatoare, dar pana atunci, mucles!

   Si sincer, nu ma prea fascineaza sarbatorile astea in care patriotismul este promovat la greu. As vrea niste sarbatori in care sa se mai sarbatoreasca si ratiunea, daca se poate. Ziua Independentei a insemnat ceva atunci, acum e bine doar de stiut de ea, ca in rest, nu ma incalzeste cu nimic si nici nu imi tine de foame.

   Ștergere
 5. Azi, 10 Mai când în toată țara ar trebui să fie sărbătoare, este o liniște de mormânt! Acu 136 de ani, la 10 mai 1877 România își obținea independența de stat … Independența reprezintă cel mai important act din istoria unui popor, din păcate observ că nu și pentru noi! Ar trebui să fie zi națională, la cât e de importantă, dar din păcate românii au uitat s-o și sărbătorească … Ne uităm istoria și asta e trist … E adevărat că azi este și ziua Regalității Românești, nu vreau să insist pe acest subiect în mod special, cu toate că acest lucru face ca sărbătoarea de azi să fie dublă, dar haideți să fim măcar serioși și să sărbătorim ceva ce chiar și cel mai înverșunat republican o poate face : INDEPENDENȚA ROMÂNIEI! Doamne ajută și La mulți ani tuturor cu ocazia Independenței! La final o poezie scrisă de Vasile Alecsandri închinată zilei de 10 mai :

  10 Mai … de Vasile Alecsandri

  A venit din munţi un vultur

  Şi ne-a zis: -“Români eroi,

  Ştiu un prinţ viteaz şi tânăr

  Ce-ar veni cu drag la voi,

  Dacă vreţi vi-l dau ca Vodă”.

  Noi cu toţii: -“Să ni-l dai”.

  Şi ne-a dat pe Vodă Carol,

  Într-o zi de 10 Mai.

  Şi-a venit vulturul iară

  Şi ne-a zis:-“Popor Român,

  Eşti viteaz, de ce mai suferi

  Jugul unui neam păgân ?

  Fă-te liber, dezrobeşte-ţi

  Mândra ţară ce o ai.”

  Şi noi liberi ne făcurăm

  Într-o zi de 10 Mai.

  Vulturul venit-a iarăşi

  Şi ne-a zis: -“Popor Român,

  Aţi luptat cumplit la Plevna,

  Duşi în foc de-a vostru Domn,

  Vrednic e să-l faceţi Rege,

  Într-o ţară ca în Rai.”

  Şi noi Rege îl făcurăm

  Tot în zi de 10 Mai.

  Zece Mai ne-a fi de-a pururi

  Sfântă zi, căci ea ne-a dat

  Domn puternic ţării noastre,

  Libertate şi Regat.

  Ridicaţi cu toţii glasul

  De prin şesuri, de prin plai,

  Să trăiască România

  Ura! pentru 10 Mai.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ziua Independentei este 9 Mai si nu 10 Mai.
  http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/9-mai-ziua-independentei-de-stat-301429.html

  Deci, 9 Mai este Ziua Independentei si nu:
  - Ziua mUE (marii Uniuni (Sovietice) Europene)
  Am scapat de soviete si am intrat in alta URSS si mai trebuie si sa sarbatorim asta?
  - "Ziua Victoriei", scuze pentru limbaj, dar ":)))))))"
  In primul rand "victoria" era pe 9 mai pentru ca URSS era pe "ora Moscovei", deci trecusera deja in ziua de 9 mai. Restul "aliatilor" o sarbatoresc la 8 mai. Noi mai bine sarbatorim ziua PCR atunci, decat ziua cand am luptat alaturi de invingatori ca sa terminam invinsi si ocupati, cu acordul vestului.

  10 mai este legat de monarhie, iar dupa Ferdinand, monarhia a fost o tragicomedie. Un Falus al II-lea obsedat de femei si care a cedat teritorii fara lupta si tovarasul Misha, aliatul lui Stalin si coautor al loviturii de stat comuniste de la 23 august. Sa mai zicem si de un actor care joaca magistral rolul de ipotetic viitor rege? Oare Reagan a jucat vreun rol de presedinte cat era actor?

  Deci: independenta pe 9 si pe 10 tot liber, daca e weekend.

  RăspundețiȘtergere
 7. 9 mai a fost inventat de comuniști pentru independență. până în 1948 nu s-a sărbătorit vreodată 9 mai ci doar 10 mai. Comuniștii au schimbat că le cam puțea lor să cadă independența în aceași zi cu Ziua regalității. Nu pot să cred că atâtea decenii de propagandă republicană pot falsifica istoria atât de mult ... E trist ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "PE 9 MAI 1877, Parlamentul ţării proclamă „Independenţa absolută a României”, prim ministrul Mihail Kogălniceanu declarând oficial că suntem „în stare de rezbel…, dezlegaţi de legăturile noastre cu Înalta Poartă şi prin urmare ce suntem? Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. Astfel Camera Deputaților și Senatul votează moțiunea prin care se lua la cunoștință că „rezbelul între România și Turcia, ca ruperea legăturilor noastre cu Poarta și independența absolută a României, au primit consacrarea lor oficială”, adică s-a votat moțiunea de proclamare a independenței României."
   Sursa: http://apologeticum.wordpress.com/2012/05/09/9-mai-ziua-independentei-romaniei/

   Daca sarbatorim "proclamarea independentei", atunci sarbatorim 9 mai. Daca sarbatorim "obtinerea independentei", atunci trebuie sa sarbatorim momentul cand aceasta independenta a fost recunoscuta oficial de marile puteri, act fara de care eram ca Transnistria sau Kosovo din punct de vedere statal.
   Conteaza prea putin ca in ziua urmatoare, intamplator aceeasi cu ziua aniversara a incoronarii, regele a semnat un act deja adoptat de Parlament in ziua precedenta. Iar propaganda monarhica a avut mare grija sa asocieze regalitatea cu independenta.

   Propaganda republicana? Dar de ce as crede-o pe cea monarhica? Mai curand ii cred pe cei care au trait glorioasele vremuri ale lui Carol the 2nd sau Misha the 1st.

   Ștergere
 8. Pe 9 mai, ministrul Apărării, Mihail Kogălniceanu făcea această declarație în fața Parlamentului, dar parlamentul n-a votat independența decât abia a doua zi, zi în care și regele a ratificat documentul (http://ro.wikipedia.org/wiki/10_mai). Poftim un articol care și explică ce s-a întâmplat cu falsificarea datei reale a independenței : http://www.roportal.ro/articole/10-mai-ziua-independentei-romaniei-4462.htm

  E trist că acceptăm să ne fie falsificată istoria așa flagrant. Norocul meu că m-a pasionat mereu istoria și am citit multe cărți și am avut și profesori de istorie atât în generală cât și în liceu care au predat cu cap și seriozitate (cel din liceu chiar a subliniat țin minte faptul că independența este pe 10 mai).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca din punct de vedere istoric, politic si juridic, oameni competenti si impartiali vor stabili ca 10 mai este Ziua Independentei, atunci asa sa fie, dar s'o lasam balta cu regi, regine si valeti. Faptul ca evenimentele din contextul international care au precedat declaratia de independenta s'au petrecut in preajma aniversarii catararii pe tron este o coincidenta exploatata de monarhie.

   "E trist că acceptăm să ne fie falsificată istoria așa flagrant."
   Sa citam atunci un alt articol de acolo:
   "Locul unde s-a nascut terorismul mondial este Orientul Apropiat, la Palestina. Totul a inceoput cu fedainii palestiniei care erau frustrati de distrugerea coalitiei arabe de catre Israel in 1967 si au recurs astfel la atentate teroriste."
   Foarte usor se trece cu vederea peste organizatiile teroriste precum Stern, Hagana si Irgun de dinainte de 1948 si de atentatele sangeroase comise de ele in Palestina, ca si de faptul ca Ytzhak Shamir a fost si el la fel de terorist ca Yasser Arafat. De ce as crede o asemenea sursa?

   Si ca sa nu depasim subiectul, sa lasam istoricilor sa stabileasca data REALA a independentei, dar sa n'o mai legam de monarhie. Si asa cred ca pe romanii ii paste o noua monarhie socialista "europeana", poate chiar cu acelasi rege ca si in 1947, fara ca poporul sa fie consultat, asa cum nici la intrarea in "uniune" nu a fost consultat.

   Ștergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails