marți, 9 iulie 2013

Să protejăm țâganii, am zis!

Nu știu dacă ați aflat dar România a devenit oficial parte din grupul țărilor corect pulitice în care există delicte de opinie și cuvinte interzise. Cum? Păi simplu: În România, mai nou, iei amendă pentru pronunțarea cuvântului „țigan”.
Păi și cu țiganul din imagine cum rămâne? Păi rămâne cum am stabilit!
După legea nouă, țiganul din imagine poate fi pus să plătească până la 100 de mii de lei noi.
Cui să plătească? Statului, evident. Căci Statul „știe mai bine”.
De ce? C-așa zice ungurul Asztalos, șeful Institutului Orwellian Consiliului Național pentru (sanchi) Combaterea Discriminării.
Așadar, un țigan purtând un tricou cu textul „sunt țigan” poate fi amendat pentru că... discriminează țiganii. Nu e minunat? Și Orwell era mai subtil cu doublespeak-ul.
Acum, faptul că această reglementare este imbecilă, liberticidă, cretină, inconsecventă și arbitrară este cât se poate de evident.
Însă, pe lângă acest aspect, această reglementare este și cumplit de periculoasă și deschide ușa unei pante alunecoase teribil de periculoase.

Motivele oficiale sunt, la fel ca și-n legile comuniste din Vest - „prevenim/sancționăm rasismul”, „promovăm toleranța” etc. etc. Prostia inerentă a acestor justificări e așijderea evidentă. Cum poate fi rasist ca un țigan să poarte un tricou cu textul „sunt țigan”?!
Ca și în Vestul corect pulitic, și în România vom ajunge tot la situația în care legea se va aplica arbitrar. Practic, orice non-țigan care „deranjează” va putea fi redus la tăcere printr-o acuzație de „rasism” și amendat. Se practică de ani buni în Vestul „civilizat” în care orice critică minoră a Islamului se lasă cu pârnaia (în timp ce gagicuțele de la FEMEN agresează oameni în voie și aia e „progres”). Un articol foarte bun pe tema asta, aici.

Primul pas spre „social justice”

Religia corectitudinii politice, promovată asiduu de m.U.E. (marea Uniune Europeană, desigur) abundă de noțiunea de „social justice” sau „justiție socială” în cazul documentelor pe care binevoiește să le traducă și în limba română. Justiția socială este doar un eufemism pentru bătrâna „luptă de clasă” și este unul din scopurile declarate ale marxismului cultural (sau corectitudinii politice, dacă vă place mai mult termenul ăsta).
Luată la bani mărunți, principiul justiției sociale din religia corectitudinii politice e o formă generalizată de politică identitară (identity politics) impusă prin violența Statului și potrivit căreia toată lumea e o victimă mai puțin bărbații albi heterosexuali.
Nu mă credeți? Mergeți pe ec.europa.eu și luați ORICE politică socială a Uniunii Europene și citiți cu atenție. Veți vedea că mai devreme sau mai târziu în orice document apar câteva cuvinte cheie: „justiție socială”, „grupuri dezavantajate” (alternativ: „grupuri aflate în situații de risc”) și, desigur, „egalitate”.
Numai că m.U.E. nu înțelege prin „egalitate” ceea ce înțeleg oamenii sănătoși la cap - respectiv echitate și/sau egalitate în fața legii. Nu! Uniunea înțelege prin asta exact egalitate de rezultat obținut prin forță.
În majoritatea documentelor (e drept că nu în toate), Uniunea catadicsește să și numească explicit care sunt „grupurile dezavantajate”. Ei bine, aceste grupuri sunt invariabil următoarele: minoritățile religioase, minoritățile naționale, minoritățile sexuale (alternativ „persoanele LGBTQIA”) și femeile. Singurul grup care lipsește este cel format din bărbații albi heterosexuali - cărora e OK din punctul de vedere al m.U.E. să le dai m.U.E. și să discriminezi prin lege (deci INegalitate în fața legii) împotriva lor și să practici exproprierea lor - prin discriminare „pozitivă” oriunde e posibil, prin taxare suplimentară, etc.
În mentalitatea maoistului Baroso, dar și a majorității comuniste din Parlamentul European, există „scări ale oprimării” și, potrivit lor, dacă ești țigan, de exemplu, n-ai cum să fii rasist (chiar dacă ești) - însă dacă nu ești din grupurile „oprimate” atunci aproape sigur ești rasists (chiar dacă nu ești). Așa funcționează m.U.E. și dintr-o astfel de mentalitate este inspirată și măsura de față.
Toate aceste idei crețe și contra-intuitive sunt de factură marxist-culturală. De unde știm? Păi de la marxistul cultural șef, Herbert Marcuse, care, în eseul său Toleranța represivă, a scris cât se poate de clar:
Liberating tolerance, then, would mean intolerance against movements from the Right and toleration of movements from the Left.
(Eliberarea toleranței va însemna, deci, intoleranță față de mișcările de Dreapta și toleranță față de mișcările de Stânga.)
Exact despre asta e vorba și aici - toleranță represivă. Băgată pe gât cu forța, prin metode complet injuste (cum le șade bine stângiștilor) și care într-un final servesc Leviathanul iar țiganii precum și „anti-rasiștii” (a se citi „anti-albii”) care apără măsura  sunt doar niște idioți utili.

Indiferent dacă ești de părere că țiganii îs discriminați în România (a se citi „nu sunt suficient de pupați în trei litere”) sau nu, interzicerea cuvintelor n-are deloc a face cu potențialele soluții pentru presupusa problemă.
Am discutat în trecut despre faptul că opera Huckleberry Finn a fost cenzurată și cuvântul „nigger” a fost înlocuit cu expresia „African-American person” pentru că vezi-doamne era ofensator.

Să nu vă mire dacă în viitor vom avea cereri de scoatere din programa școlară a operelor „La țigănci” sau „Țiganiada” de Budai-Deleanu. De asemenea, să nu vă mire dacă din opere ar putea dispărea „Voievodul țiganilor” de Strauss de frica amenzilor.
Cenzura artei (considerată burgheză și detestată pentru că era liberă) a fost mereu un punct forte al regimurilor totalitare socialiste - fie că au fost național-socialiste, fie că au fost internațional-socialiste. Este o iluzie să crezi că în Uniunea Europeană a Republicilor Sovietice Socialiste va fi altfel.
De la Madrid (gitano) până la Vladivostok (цыган/țâgan); de la Vilnius (čigonų) până la Sofia (циганин/țiganin); de la Roma (zingaro) până la Oslo (sigøyner) și de la Budapesta (cigany) până la Copenhaga (sigøjner) - această etnie are un nume aproape identic și cu aceleași rădăcini. Eu zic că istoria țiganilor știe mai bine decât niște birocrați stângiști!

Ce trebuie făcut?

Păi e simplu. Thomas Jefferson ne-a zis-o în urmă cu multă vreme:
Dacă o lege este injustă, individul nu numai că are dreptul să o încalce, dar are și obligația de a o încălca.
Așadar, dacă ai un blog, scrie despre asta. Sau dacă scrii despre ceva legat de țigani - nu ezita să folosești cuvântul. Cât mai des cu putință! De asemenea, văd că presa face parțial asta. Ar trebui s-o facă mai des!
Această lege este injustă. Pe cale de consecință, avem obligația morală de-a o încălca.

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

14 comentarii:

 1. persoanele LGBTQIA.
  Dar de ce lqbtqiA?
  Sunt asexual si nu ma simt minoritate sexuala, asa cum ateismmul nu e minoritate religioasa.
  Cum vine nene asta?
  Poti sa te simti ofensat ca esti pus la grup oprimat?
  Ii raportez lui Barosso.
  Comentariu semi-non-serios.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine spus!

   Asexualii sunt pusi acolo la fel cum religiosii ii numara printre ei si pe cei care cred ca exista CEVA, indiferent ce si cum.
   Iar daca excludem sexul, orice asexual heteroromantic si alb pe deasupra este si el subiectul discriminarii pozitive.

   Ștergere
 2. Articolul cu pricina merita citit

  http://ioncoja.ro/doctrina-nationalista/a-zis-stat-fara-onoare-adica-guvernanti-si-politicieni-fara-onoare-e-foarte-adevarat/comment-page-1/#comment-33225

  CUM A AJUNS ROMÂNIA O ”ROMÂNIE ȚIGANIZATĂ” ȘI ”STAT FĂRĂ ONOARE”

  RăspundețiȘtergere
 3. Tii minte faza cu Connect-R, cind la ceremonia premiilor MTV Romania si-a arata cu mindrie tricoul pe care era scris ca e tigan si cum retarzii din public aclamau? La fel de bine tii minte ce furtuna intr-un pahar cu apa s-a creat cind Cheloo a aparut in videoclipul "Plec pe Marte" al lui Smiley purtind un tricou pe care era scris "Sint mindru ca sint alb"? Nu mai e nevoie de nici un comentariu, cunosc....

  http://stirileprotv.ro/show-buzz/muzica/cheloo-reclamat-la-cna-din-cauza-tricoului-din-clipul-la-plec-pe-marte.html

  Mai recent probabil ca ai auzit/vazut cum a fost pusa la zid si umilita Paula Deen pentru simplul fapt ca a folosit cuvintul "nigger" intr-un interviu. Deci doua ciori daca isi spun intre ele "nigger" nu e rasist, dar daca cineva de alta rasa foloseste acelasi cuvint, e sfirsitul lumii.... Mai lipsea putin sa o crucifice sau sa o puna pe rug pe biata femeie. I-au sarit in aparare fiii ei, dar inutil, cu marxismul cultural nu te pui. Sau de doua dintre concurentele Big Brother America, unde una din ele, Aaryn, a spus lucrurilor pe nume, vizavi de negri. Mama, au luat foc toti retarzii.... Anagramat, Aaryn, da cuvintul "Aryan". Vorbind de mesaje subliminale: Aaryn/Arienii sint rasisti si toate relele puse in spatele lor. Ca Big Brother e oricum un kkt regizat stie toata lumea, dar de ce sa nu arunce cu noroi in albi, de ce sa nu se faca din tintar armasar, astfel aducindu-se si mai mult prejudicii rasei noastre? La fel ca si confuzia dintre rrom si Romania, special creata, evident....

  RăspundețiȘtergere
 4. Sarmanii membri ai ligilor antidiscriminare... au ajuns sa-l studieze pe David Lane...
  Dar stiu ei oare semnificatia celor 14 cuvinte ale lui? Poi, daca schimbam acolo cuvantul "white" si spunem "black", "nazismul" dispare imediat. Hai s'o schimbam asa: "We must secure the existence of our people and a future for OUR children." Tot 14 cuvinte ies, la naiba. Gata, scapam si de 14, 13 era deja numar cu ghinion la americani.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce-ar fi ca maine sa citim asta prin presa mioritica?
  "Liga anti-anti-anti-ceva solicita Primariei Capitalei si RATB schimbarea indicativului liniei de autobuz 336, deoarece acest numar este un numar folosit de neo-nazistii din Ku-Klux-Klan. (nota: K = 11 KKK = 3x11 = 33 si 6 cica ar fi era curenta a lor)
  Liga solicita de asemenea schimbarea indicativului liniei de tramvai 14, deoarece este numar nazist, si interzicerea reinfiintarii liniei de troleibuze 88, din aceleasi motive.
  Liga protesteaza si fata de culoarea aleasa de RATB pentru toate cele 1000 autobuze pe care le detine, toate fiind albe, ceea ce nu reflecta realitatea in raport la populatia capitalei si constituie un act de discriminare.
  Liga propune si schimbarea denumirii cartierului Balta Alba in Balta Verde, aducand ca argument si faptul ca apa din lacul din zona nu a fost alba niciodata.
  "
  Sa nu ne miram daca peste 10 ani cladirile inalte nu vor avea etajul 14, asa cum la americani nu-l au pe 13, desi fizic si matematic exista. Propunem deci modificarea legilor fizicii si matematicii, pentru ca sunt discriminatorii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La încă n-am auzit-o niciodată p-asta cu etajul 13. Și în general în Europa n-am auzit-o.

   Aia însă cu balta albă și 14/88 îmi pare destul de plauzibilă la cum s-a comportat m.U.E. (marea Uniune Europeană, desigur) în ultima vreme.

   Ștergere
  2. In Saskatoon, Canada un ateu a atacat in instanta decizia primariei de a scrie "Merry Christmas" pe autobuze deoarece era discriminatoriu si jignitor.
   In numele egalitatii, un om...o singura persoana isi poate impune vointa impotriva a milioane!!!

   Acesta este sistemul creat in lume, noua ordine mondiala!

   http://news.nationalpost.com/2012/12/17/saskatoon-bus-display/

   Ștergere
  3. @Laur:

   Ca ateu, nu pot să răspund la așa ceva decât cu un clip de la un alt ateu:

   http://www.youtube.com/watch?v=IolHgMf_nbw

   Ștergere
  4. Ma tem ca unii atei cad in plasa tentatiei de a se folosi de statutul de "minoritate", in stilul in care se folosesc de el si alte "minoritati". Gestul in cauza este insa stupid si deplasat, la fel ca si precedentul din Italia. Filmuletul mi se pare un raspuns de bun simt la atitudinea asta. Agentii orwelieni au ales un personaj care putea contesta decizia dintr'o pozitie neutra religios, pentru a nu inflama opinia publica.
   Ce-ar fi fost daca pe autobuze ar fi scris Ramadan Kerim sau Happy Chanukkah? Pe cat punem pariu ca unul care ar fi atacat in instanta decizia de a pune asemenea mesaj ar fi el condamnat pentru discriminare? Iar daca era ateu, i s'ar fi raspuns: "nu vezi ca crestinii nu contesta, de ce o faci tu?"
   Asa ca Merry Sol Invictus, daca e vorba de sarbatoarea aia de pe 25.12!

   Ștergere
 6. Cazul "Trayvon" din America e cel mai la indemina probabil. Pe scurt, ciorile se impusca intre ei zilnic, nescutind pe nimeni, copii, femei, gravide, batrini etc., dar cind cineva de alta rasa, in legitima aparare, omoara un negru, libtarzii si negroizii sar de cur in sus si dau o tara intreaga peste cap. Ca sa nu mai spun ca asa-zisul acuzat, Zimmerman, nici macar nu este alb, dar asta e suficient pentru marxistii culturali sa puna inca o data rasa ariana la perete.... Cind un copilas (alb) pe nume Antonio West (da-i google) a fost impuscat de doua ciori de nici 18 ani, nimeni nu a zis nimic.... Cunoastem....

  RăspundețiȘtergere
 7. Putin off-topic, dar ai grija sa nu te aresteze m.U.E pentru dizidenta politica.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html

  Do ho ho!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt la curent cu intenția m.U.E. de-a-și băga nasul în treaba asta. Abia aștept să sune vreun troll plătit d-ăsta la mine la emisiune :))

   În altă ordine de idei, mersi că mi-ai readus link-ul în atenție, ca să-l pun mâine în emisiune pentru vesticii care au senzația că de fapt m.U.E. n-are cum să fie așa de nașpa... chiar dacă e!

   Ștergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails