duminică, 23 februarie 2014

10 motive să NU îl votezi pe Cernea

Ați auzit că Remus Cernea (da, da, ăla care-i certat cu munca) vrea să candideze la europarlamentare? N-aveți cum să nu fi auzit c-a împânzit tot internetul cu mecla lui și cu cerșitul de semnături.
Să sperăm că nu va fi nevoie să-l ajutăm cu anti-campanie și nu va strânge minimumul de semnături. Dar, în cazul în care le strânge - întrucât e perfect posibil să existe 100 de mii de scrântiți în România - să oferim o listă cu 10 motive pentru care niciun om cu mai mult de doi neuroni funcționali nu ar trebui să-l voteze pe acest individ.

1. E certat cu munca

A zis-o el cu gurița lui când candida la prezidențiale că dacă ar câștiga, ar fi primul lui job cu carte de muncă.
Dat fiind acest aspect, e lesne de înțeles că un individ cu aproximativ 0 (zero!) ore muncite în mediul privat nu poate fi capabil să voteze informat asupra a orice decizie care afectează economia. E simplu: Când n-ai muncit o oră în viața ta în economia privată - de unde mama naibii să știi cum funcționează lucrurile în economia reală? Păi e la fel de simplu: N-ai cum să știi.
Eu am avut primul job la 12 ani (!). El, la 40 de ani, încă n-a avut un job în sectorul privat. Asta cred că spune tot despre competența lui Cernea cu privire la economie.
Ca europarlamentar, îți trec prin față un sac imens de cretinisme anti-economice care sună minunat pe hârtie dar care au efecte dezastruoase asupra economiei private (cotele de sex în boardurile companiilor sau directivele ecofasciste de protejare a mediului - asta ca să dăm doar două exemple). Cernea n-are nici cea mai vagă competență pe subiectul ăsta.

2. Este un individ corect pulitic

Că-i spuneți marxism cultural, că-i spuneți corectitudine politică sau oricum altcumva - cert e că Cernea aderă la acest set de principii aberante, totalitare, contradictorii și liberticide.
Remus Cernea va vota, cu două mâini chiar și din convingere, Planul European Cadru pentru Promovarea Toleranței, un document care printre altele reinstaurează taberele de re-educare pentru copiii care îndrăznesc să gândească incorect. Și nu, nu glumesc și nu, nu exagerez. Aș vrea să fie o glumă - dar nu e!
Unul din puținele lucruri care chiar funcționează în România este libertatea de exprimare. La sfârșitul zilei, presa chiar este liberă în România și indivizii sunt la rândul lor liberi să spună ce gândesc. Iar asta e foarte bine! Lu' Cernea însă nu-i place asta!

3. Este un individ care urăște oamenii

Sunt tentat să încep cu „ca orice stângist care se respectă...” - dar n-o s-o fac pentru că am întâlnit și stângiști care nu urăsc oamenii. Însă Cernea sigur-sigur nu face parte dintre ei.
Cernea, ca de altfel și ceilalți cățelofili/animalieri/etc. la sfârșitul zilei pur și simplu urăsc oamenii. Este singura explicație pentru aberații de tipul „drepturi umane pentru delfini” sau opoziția cruntă față de soluția eficientă în problema javrelor de pe străzi care ne omoară cetățenii.
Cernea ne-a demonstrat în ultimii doi ani - fără echivoc, zic eu - că pentru el câinii și delfinii contează muuult mai mult decât însăși viața oamenilor. Pentru Remus Cernea, banii plătitorilor de taxe (100% dintre ei fiind oameni care lucrează în sectorul privat - adică locul unde Cernea n-a călcat niciodată) sunt mai bine folosiți în ocrotirea javrelor și delfinilor decât în ocrotirea drepturilor fundamentale ale cetățenilor.
Și nu e o glumă. Scrie Cernea cu mânuța lui în proiectul său de lege:
Art. 3 Încălcarea drepturilor persoanelor non-umane este interzisă şi se sancţionează cu pedepsele echivalente prevăzute de Codul Penal pentru încălcarea drepturilor similare ale persoanelor umane.
Adicătelea, dacă-mi țin câinele în lesă - pot să iau de la 3 la 10 pușcărie pentru sechestrare și lipsire de libertate. Sunteți sigur(ă) că vreți să votați pentru un asemenea individ?
Cernea personal n-o s-o zică - pentru că a mai învățat și el PR - dar susținătorii lui, dacă-i presezi suficient de tare, îți vor spune cu subiect și predicat că „și-așa-s prea mulți oameni deci ce contează 1-2 decese de colții câinilor” sau, unii dintre ei mai îndoctrinați, vor merge chiar până-ntr-acolo încât să nege însuși faptul că javrele de pe străzile orașelor României omoară pe cineva. Și din nou, nu glumesc. Aș vrea să glumesc dar nu pot.
Îi știți p-ăia de neagă însăși existența holocaustului? Eh... faceți cunoștință cu varianta eco a fascismului.

4. Este un individ totalitar

Îi știți p-ăia care încearcă să intre peste tine-n casă să-ți zică ce-ai voie să faci și ce nu? Vin în multe arome: Comuniști, fasciști, fundamentaliști religioși, etc. Ce-au ăștia în comun cu Cernea? Mentalitatea totalitară potrivit căreia liderul - omul politic - știe „mai bine” ce-ar trebui să faci tu în casa ta decât tu individul care-ai construit casa.
Remus Cernea e foarte supărat pe faptul că Ion Țiriac îndrăznește să organizeze anual partide de vânătoare pe proprietatea sa și pe banii săi. Ba încă i-a și trimis Miliția pe cap de vreo câteva ori. De ce? Pentru că Cernea, prin natura lui de individ cu mentalitate totalitară, este de părere că EL prin violența și forța Statului are dreptul să-i dicteze lui Țiriac ce să facă cu banii și cu proprietatea lui.
Una e să nu-ți placă Țiriac ca persoană (și sunt „enșpe” motive să nu-ți placă Țiriac - nu-i un tip tocmai simpatic) și cu totul alta e să chemi violența Statului să-l oprești să-și desfășoarea activitatea pe proprietatea lui, atâta vreme cât nu rănește niciun alt individ. Pentru Cernea porcii sunt oameni! Asta spune multe despre Cernea. Mult mai multe decât despre Țiriac.

5. Este un individ instabil (traseist politic)

Nimic nu e mai grețos în ochii mei și-a milioanelor de români dezamăgiți profund de clasa politică decât un traseist politc (vezi nivelul minuscul de încredere de care se „bucură” Parlamentul). Iar Cernea fix asta e!
Recent a părăsit și Partidul Verde. Asta după ce câteva luni mai devreme părăsise și grupul PSD - deși grupul PSD era cel care-l băgase acolo de la bun început. Doar nu vă-nchipuiți că Cernea a câștigat pe puterile lui alegerile într-un județ în care n-a locuit niciodată și în care sigur-sigur și precis nu e nici popular (ba dimpotrivă!). Aiurea - el e acolo grație mașinăriei de voturi și de propagandă a PSD. Cine-și închipuie că lucrurile stau altfel e cel puțin naiv.
Dar dezertarea din PSD și din Partidul Verde sunt doar ultimele episoade dintr-un șir lung. În ultimii ani Cernea a schimbat organizațiile politice mai des decât șosetele. Mai țineți minte Partidul Verzilor (a nu se confunda cu Partidul Verde)? Dar Mișcarea Verzilor? Dar Mișcarea Verzilor Agrarieni?
E un lung, foarte lung, șir de organizații prin care Cernea s-a tot perindat și, cum necum, n-a reușit să se acomodeze în niciuna. Nici măcar în organizația lui. Mai țineți minte Asociația Umanistă din România (AUR)? Ați mai auzit ceva? Nici eu.
Date fiind aceste fapte, Cernea e complet incompatibil cu spiritul Parlamentului European unde nu sari tu dintr-un grup într-altul în fiecare zi că ești tu... Cernea. Iar dacă o faci,... pățești cum au pățit-o și alții. Devii paria Parlamentului European iar influența ta politică scade instant la zero.

6. Va fi membru al Nordic Green Left (European United Left)

Cernea o arde el independent astăzi - dar istoricul lui ne arată că individul e perfect compatibil cu ideologia îmbărțișată de grupul parlamentar Nordic Green Left.
Având în vedere că Parlamentul European se va micșora după alegerile din Mai (pentru că intră în vigoare prevederile Tratatului de la Lisabona în acest sens), votul fiecărui europarlamentar va conta mai mult decât contează acum.
Dacă mai luăm în calcul și intrarea Croației, practic avem de-a face c-o ocazie unică prin care Stânga parlamentului european chiar poate pierde masiv din influență.
Însă dacă-l votezi pe Cernea - contribui la menținerea lui Barroso și a clicii de comuniști „diverși” care conduc Uniunea Europeană pe calea unui super stat dădacă și cu accente orwelliene.

7. Își dorește taxarea Bisericii (mai puțină libertate)

Este o relație biunivocă și invers proporțională între taxare și libertate. Mai multă taxare = mai puțină libertate. Mai puțină taxare = mai multă libertate.
Taxele plătite de BOR (mici, mari, câte sunt) - sunt cea mai mică problemă cu BOR-ul în România. Problema majoră cu BOR-ul e legată de banii pe care-i primește de la Stat (care ar trebui să fie zero lei/an) și cu faptul că separarea Bisericii de Stat e șubrezită. Altfel spus, niciuna din părți n-o respectă - Biserica prin faptul că cere și Statul prin faptul că e încântat să folosească Biserica drept mijloc de propagandă electorală (și nu vă faceți că nu-i așa - știți bine c-așa e!).
Revenind la taxe - nivelul real de taxare al BOR din prezent ar trebui extins pentru toți cetățenii - nicidecum adusă BOR-ul la nivelul celorlalți cetățeni trimiși cu forța în evaziune fiscală, căci aia e singura metodă de-a supraviețui în România, indiferent ce activitate întreprinzi.
Biserica e o instituție care se bucură de libertate economică în România. Eu zic că-i bine. Atât de bine încât zic c-ar trebui să extindem acea libertate și la ceilalți cetățeni!
Dar din nou - Cernea nu vrea asta. Cernea vrea să moară și capra vecinului - nicidecum să-și crească și el propria capră.

8. Habar n-are cum stau lucrurile prin România

Pe vremea când se visa președinte, în angajamentul lui ca viitor prezident, scria Cernea așa:
Primul Ministru pe care îl voi desemna va avea demisia în alb dacă în bugetul de stat nu va aloca 10%, împreună pentru educaţie, cercetare ştiinţifică şi cultură.
Sună minunat. Singura problemă e că un procent mai mare din PIB nu-ți rezolvă absolut deloc problema. Ba dimpotrivă - o amplifică.
Am mai zis-o și-n trecut: Republica Moldova alocă peste 8% din PIB pentru educație (față de 5% cât e în România) - și cu toate astea, toți elevii moldoveni speră să ajungă la liceu/facultate MĂCAR în România.
De altfel, învățământul superior se poate rezolva și cu banii deja alocați - am și explicat cum. Și eu nu candidez la nimic. Cernea, pe de altă parte, ca mare politician cum sunt convins că se vede pe sine, n-a catadicsit nici în ziua de azi să ne explice cum anume poate rezolva el problemele - deși ocazii a avut nenumărate. Dar e bine că măcar primește donații în Bitcoin!
Remus Cernea chiar crede sincer că 10% pentru educație e o idee bună care în mod magic ar rezolva o serie de probleme. Păi dacă tot crede în magie - eu zic să-i recomandați și un druid sau ceva.

9. Are priorități paralele cu realitatea

În continuarea motivului 8, merită să ne amintim că nivelul real de taxare în România este unul absolut uriaș - drept pentru care nivelul real al ratei șomajului e comparabil cu Spania, Irlanda sau Grecia iar firmele se-nchid pe capete.
Poate mai merită să ne amintim și faptul că-n România copiii mor mutilați de câini în stradă sau înecați în câcat. Mai merită să ne amintim şi de faptul că în România 40,7% dintre români încă se cacă în curte - mulți dintre ei din cauză că monopolul pentru construit canalizări aparține Statului (dacă și-o face comunitatea Statul o naționalizează a doua zi!) iar faptul că ei plătesc taxe oricum nu contează.
Poate mai merită să amintim și că schema Ponzi denumită eufemistic „sistem de pensii de stat” se va prăbuși cât de curând iar până atunci oricum funcționează complet de-amboulea. Poate ar trebui să ne amintim și că trenul merge în prezent mai încet decât în 1954 iar privatizările sau orice altă soluție întârzie să apară.
După ce ne-am amintit așa în treacăt câteva din problemele reale ale României care ne cam afectează pe noi toți, fie că suntem atei, creștini, buddhiști, pidosnici, genderqueer, țigani, sârbi, români, pletoși, verzi, portocalii sau orice altă etichetă mai aplică Cernea și hoarda de corecți pulitici ca să ne dividă - putem conchide fără să greșim că România are niște probleme majore care ar trebui, în mintea oricărui individ sănătos la cap, să fie cam prioritatea oricărui politician.
Analizând concluzia, zic eu, de bun simț, din paragraful precedent, ne uităm pe prioritățile lui Remus Cernea: Drepturi umane pentru delfini, legalizarea căsătoriei homosexuale, legalizarea prostituției, mai mulți bani (ai noștri, nu ai lui - evident) în gluma aia proastă denumită eufemistic „economie verde”, oprirea evenimentului privat desfășurat anual de Țiriac la Balc și înlocuirea obiectului „religie” cu „etică” în școlile românești. Asta găsim în primele pagini dacă-i căutăm numele lui Remus Cernea Florinel pe Goagăl. Și da, pe bune, chiar îl cheamă și Florinel.

Și-acum gândiți-vă: Ce-ar fi mai bine să se-ntâmple mâine? Drepturile umane pentru delfini sau o autostradă nouă? Să nu mai vâneze Țiriac la Balc să nu ni se mai înece copiii în câcat? Căsătorie gay sau o rată a șomajului mai mică? Energie „verde” sau energie pe bune care e stabilă și ieftină și ne scapă de sula Rusiei din coaste? Înlocuirea obiectului „religie” cu „etică” în școală sau taxe mai mici?
Gândiți-vă bine!

10. Este un mincinos

Obiectul „religie” este atât de jure cât și de facto facultativ în România! O știu din experiență. Ba am și pus la dispoziție formularul simplu pe care elevii trebuie să-l completeze dacă nu doresc să servească religie la școală. Eu am prins vremurile când abia se introducea obiectul și chiar nu puteam scăpa de el. Nasoale vremuri - drept e. Dar vremurile alea au trecut. În prezent, nimeni nu e obligat să stea la obiectul religie.
Remus Cernea Florinel, prin faptul că spune implicit că religia ar fi obligatorie în prezent pur şi simplu mănâncă câcat cu canciocul. Nu e adevărat şi basta! Ah, că ar fi mai bun un sistem opt-in? De acord. Dar câtă vreme există posibilitatea de-a spune „nu” - afirmația cum că ar fi obligatorie (pe care Cernea o tot face) este una pur și simplu falsă factual. Și nu e falsă factual de ieri de zi - ci să tot fie vreo 7-8 ani de când religia nu mai este o materie obligatorie.

Vrea Cernea ca toți cei care nu doresc să participe să nu participe? Perfect! Să ia exemplu grupului de nonreligioși din Timișoara și să pună mâna să răspândească informația. Acțiunea tinerilor timișoreni a adus într-o zi mai mult progres pe subiectul ăsta decât toată cariera lui Cernea combinată, ridicată la pătrat și înmulțită cu umbra lui!
Articolul meu cu formularul de retragere - la un loc cu articolele similare publicate de alți bloggeri nonreligioși - au adus mai mulți elevi nedoritori de religie în afara orelor decât poate Cernea visa. Nu e săptămână să nu sfătuiesc minim un elev să se retragă de la ora de religie dacă nu-i place. Și cei mai mulți o fac. Conform lui Remus Cernea, acești oameni nu există pentru că religia e obligatorie! Pfft!
Subliniez partea cu dacă nu-i place ora de religie pentru că, fie că vrea Florinel Cernea să creadă, fie că nu, există elevi nonreligioși cărora le place ora de religie din varii motive. Dar cum Florinel Remus e un individ totalitar - acești elevi pot să se ducă dracului căci Cernea știe mai bine.

Cam atât.
Dacă tot nu v-am convins să nu-l votați pe Cernea, atunci vă doresc succes în campanie și ne întâlnim în anticampanie, fără discuții.
De asemenea, dacă Cernea iese europarlamentar, eu, în calitate de ateu rocker pletos nu pot să spun decât atât: Doamne apără-ne și păzește-ne!

Acestea fiind spuse,
Vă salut cu respect.

12 comentarii:

 1. Am inteles ca e si ateu...deci se fac 11 motive,nu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E posibil să greșesc, dar din ce știu eu, Cernea a fugit ca Dracu de tămâie (dacă-mi e permisă exprimarea) de la a se declara ateu în mod public vreodată.
   A zis că nu crede în dumnezeu - dar la urma urmei sunt minim 3,5 miliarde de oameni pe planetă care nu cred în dumnezeu și care totuși nu-s atei.

   În plus, nici Ilievici nu credea în dumnezeu și asta nu l-a oprit să câștige încă un mandat de președinte și unul de senator după ce a declarat asta.

   Ștergere
 2. 1. Experienta nu e argument. Nu e obligatoriu sa stii mai multe despre o boala (de exemplu) decat, let's say, un doctor. In plus n-o sa fie singur si n-o sa ia decizii de capul lui.

  2. Pe de alta parte tot el apara libertatea de exprimare in cazuri in care sunt sau au tins sa devina oprimate.

  3. Nu e vorba de caini in lesa ci de delfini. Proiectul e o propunere, nu o impunere, se pune in discutie si se asteapta opinii si voturi.

  4. E discutabil daca omorarea de mamifere just for fun e in regula.

  5. Poate nu-i place monotonia. Ce legatura are asta cu abilitatile postului la care aspira?
  Era clar ca avea nevoie de un partid mare ca sa se faca auzit. In politica te mai faci frate si cu dracul daca vrei sa reusesti ceva. Cine nu traieste cu capul in nori stie asta.

  6. Deja vedem departe, poate se schimba, ca tot e instabil, nu?

  7. A avut propuneri clare legate de banii pe care nu vrea sa-i mai primeasca biserica de la stat. Cine altcineva mai are asa ceva in politica noastra? Prigoana si mai cine?
  Si da, daca asta nu se poate, m-as simti cu 1% mai bine sa stiu ca moare si capra vecinului, ca tot bani de la stat s-ar intoarce inapoi prin taxare, nu altii. Sa-mi ia mie si bisericilor nu, asta e o sfidare crunta. De luat oricum vor lua cineva, ca asa e sistemul (sa existe niste taxe) si n-o sa se schimbe deodata. Micsorarea taxarilor generale e o discutie separata.

  8. Nu zice nimeni ca procentul alocat e singura masura. Dar e una din masurile importante. Suntem deficitari crunt la educatie si cercetare, desi ele sunt domeniile care duc omenirea departe.

  9. Numai inlocuirea religiei cu etica ar fi un pas catre destuparea mintilor a generatii intregi de oameni.

  10. Si daca ti-o baga parintii pe gat mai e facultativa? E aproape obligatorie. E greu sa te retragi, majoritatea nici nu stiu de posibilitatea retragerii sau nu sunt lasati. E nivelul maxim catre obligativitate care ar putea fi, in care sa nici nu se comenteze ca s-ar incalca complet drepturile minoritatilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Experienta este un argument cât se poate de relevant! Vrei să-mi spui mie cu mâna pe inimă că te-ai lăsa operat pe cord deschis de un stagiar de 21 de ani în dauna unui medic cu 21 de ani experiență?
   Cât privește „n-o să ia decizii de capul lui” - ei aș, o să-l „ajute” stagiarii de la Parlamentul European - care au tot 20-23 de ani și-s ținuți de părinți. Nu mă crezi? Dă o tură pe la Bruxelles și convinge-te singur(ă).

   2. Ăăăh?! Ce legătură are asta? Și Stalin apăra libertatea de exprimare când îi convenea lui. Libertatea de exprimare înseamnă libertatea de a fi totalmente în dezacord și libertatea de-a exprima lucruri pe care le urăști din ficați - nicidecum (doar) libertatea de-a exprima chestii pufoase cu care ești de acord.

   3. Proiectul este o impunere. Chiar dacă l-ar vota 100% din Parlament - tot imoral ar fi. De ce? Pentru că delfinii nu-s oameni!

   4. Ba nu e discutabil deloc. N-am ajuns în vârful lanțului trofic fiind pufoși - ci alterând mediul după nevoile noastre.

   5. Ei aș - nu-i place monotonia. E una să nu-ți placă monotonia - și cu totul alta să nu reușești să te adaptezi nici măcar în propria organizație! Știi cum e - spune-mi cu cine te ai ca să-ți spun cine ești iar de te bagi în troacă, are să te mănânce porcii. Iar Florinel Cernea s-a băgat în troacă - așa că merită judecat la un loc cu toți ceilalți borfași din USL.

   6. Hmm... șansa să se schimbe în această privință e minusculă. Eu-s dispus să pun pariu că n-o va face.

   7. „Prigoana si mai cine?” - Faptul că pui întrebarea așa demonstrează că Cernea minte încă o dată când afirmă că e singurul politician care cere asta.
   Și nu, că te-ai „simți” (prin definiție ceva subiectiv) cu „1% mai bine” nu e un argument și nici nu înseamnă c-ar fi ceva bine. Ideea în managerierea unui stat nu e să ne simtem (sic!) bine - ci să meargă lucrurile mai bine. Iar taxarea BOR nu ar aduce absolut nimic bun pentru nimeni!

   8. Nu, nu e nici măcar una din măsurile importante. Absolut deloc. Dimpotrivă - un procent mai mare înseamnă mai multă corupție.

   9. Newsflash: Se studiază deja diferite aspecte ale eticii în școli (începând cu Logica din clasa a IX-a). Un elev este mai bine servit de scoaterea unei ore din orarul săptămânal decât de adăugarea uneia noi sau de înlocuirea uneia deja existente (cum vrea Cernea).

   10. Nu e greu să te retragi deloc. Necesită o foaie pe care o depui la secretariat - treabă de 15 minute pe an. Nu mi se pare greu deloc. Da, mulți nu știu - de-aia consider că e un efort mai bine orientat în a informa mai mulți indivizi despre posibilitate - decât în demagogie ieftină à la Remus Cernea.

   Ștergere
  2. 1. Nu, dar intre un doctor care a studiat despre ce e vorba (chiar daca e tanar si n-a trecut prin multe cazuri) si un bolnav care crede ca stie mai multe despre boala lui decat doctorul (asa cum religiosii cred ca stiu mai multe despre religia lor decat nonreligiosii), poate ca il aleg pe doctor.
   Ce ai dat tu nu e argument si basta. Daca ai trecut prin mediul privat nu inseamna prin deductie ca n-ai habar de asta. Sunt o gramada de cazuri care pot constitui exceptii si daca nu iti dai seama de asta inseamna ca esti paralel cu logica.

   2. Pai are, una buna si una rea, pe acelasi subiect, fata de altii.

   3. E o propunere si am spus si de ce. Tu doar ai negat.
   Imoral dupa cine?
   Si n-a zis nimeni ca sunt oameni.

   4. Ce nevoie e aia? Nu putem sa ne mentinem in varf daca nu facem jocuri turbate cu mamifere reale? Nu e nediscutabil doar fiindca decretezi tu.

   5. Daca nu te bagi in troaca poti sa te lepezi de politica dinainte sa te apuci de ea. Ne mai gandim si la greater good cand e nevoie, nu doar la proverbe moraliste de 2 lei.

   6. "Va fi" inseamna o certitudine. Nu vrei totusi sa corectezi?

   7. Cum sa nu? Se intorc niste bani de la buget inapoi la buget. E un pas catre mai bine. Daca lua niste bani privati era una, dar in cazul asta statul ia inapoi bani pe care tot el i-a dat.
   Si nu stiu unde si in ce context a afirmat asta. Venind de la tine poate sa fie tot la tine neintelegerea.

   8. Coruptia e partea a doua, pentru asta exista politie, justitie, etc. Nu tai de la toti si alungi din tara cadrele bune doar ca sa micsorezi coruptia (macar de ai sti sigur ca e asa, saracia predispune si ea la coruptie).

   9. In Romania nu poti sa scoti religia deodata in momentul asta. Ar iesi Ucraina2.

   10. Pana te documentezi, pana o scrii, pana mai ceri pareri, pana bati drumul la scoala copilului, pana o gasesti pe secretara (multe avand program de gravide), pana te certi cu ea. E simplu pentru Romania, dar e mult mai complicat decat ar trebui.
   Iar Cernea a mai informat despre asta.

   Ștergere
 3. Lucian, io cu cine votez? Sunt serioasă.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am citit articolul si am inceput sa ma gandesc la soarta omenirii si alte fluxuri de ganduri marete.
  Rog autorul articolului sa mai treaca o data pe la scoala.
  Si cand termina de parcurs curricula materiilor "Matematica", "Logica", "Filozofie" (minim acestea) sa revina pe internet sa arunce pareri.
  Cum s-a spus intr-unul din comentariile de mai sus, avem probleme grave in educatie, iar asta este evident din "motivele" enumerate in articol.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hei! Ie-te un pipincurist cernist! Minunat.
   Hai, te rog frumos, spune-ne 10 motive pentru care ar trebui să-l votăm pe Cernea!
   Și înainte să mă trimiți pe mine la școală să studiez logica, poate ar trebui s-o faci tu primul. Căci oricât de caci pe tine cu stropi că ești mare rațional - singurul tău argument este un ad-hominem.

   Stai jos, 4!

   Ștergere
 5. Asta imi place la blogul asta. Nu iti pasa ca e "de-al tau"(ateu rocker pletos), tu ramai la principiile tale. Ca mai auzi pe net pe unii ca ar trebui sa votam atei ca "ei gandesc rational la binele omenirii" si alte formule de masturbare in cerc. Asa, doar pentru ca apartin unui grup cu care sunt de acord pe un subiect filosofico-intelectual.

  In concluzie, cum ar spune Confucius: sa il voteze delfinii, daca se vrea parlamentar.

  RăspundețiȘtergere
 6. De ce ar trebui sa votez? De ce sa intru in "logica" si jocul etatist?

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca n-am cont google si nici nu vreau sa-mi fac, cum pot comenta sub pseudonimul pe care il folosesc de regula?

  RăspundețiȘtergere
 8. "Îi știți p-ăia de neagă însăși existența holocaustului? Eh... faceți cunoștință cu varianta eco a fascismului." vs Corectitudinea politica a lui Cernea

  Dupa (i)logica corect politica, oricine sustine cu argumente si in baza dreptului la opinie ca s'ar putea sa nu fi fost chiar 6 milioane, este automat etichetat drept fascist, iar contestarea unui detaliu este considerat contestarea intregului. Daca fascist inseamna exercitarea dreptului la libera exprimare, atunci raman "cam" 9 motive de a nu-l vota pe Cernea. Iar daca exercitarea dreptului la libera exprimare in aceasta speta deranjeaza pe altii, de ce sa reactionam restrangandu-i libertatea, in timp ce ii garantam lui tiriac dreptul de a face ce vrea pe proprietatea lui?

  Ma abtin de a face vreun comentariu la epitete ca "iubitor de javre". Sunt convins ca nimeni nu iubeste animalele agresive, dar iti garantez ca 90% dintre animalele agresive intalnite de mine aveau stapan. Asa ca apararea animalelor o consider un motiv sa-l votez pe Cernea, cu toate ca nu o voi face.

  RăspundețiȘtergere

Ai reflectat în plus la cele de mai sus? Spune-ne şi nouă!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails